Otomobil devi binlerce aracını geri çağırdı! Birçok kişi büyük risk altında

Otomobil devi binlerce aracını geri çağırdı! Birçok kişi büyük risk altında

Dünyaca ünlü otomobil markası Citroen binlerce aracını geri çağırdı.

Citroen, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da satılan C3 ve DS3 modellerinin belirli örneklerini hatalı hava yastıkları nedeniyle toplu olarak geri çağırdı.

Tedbir yalnızca Fransa'da 247 bin, toplamda ise 605 bin 777 otomobili kapsıyor. Bu otomobillerin 181 bin 764'ü C3 ve 65 bin 049'u DS3 oldu.

Fransız otomobil üreticisi, bu araçların hatalı hava yastıklarıyla donatılmış olabileceğini açıkladı. Geri çağırmadan etkilenen araç sahipleri, firma tarafından "derhal" araçlarını kullanmayı bırakmaları yönünde bir mektup aldılar.

Bir Citroen sözcüsü, "Müşterilerimizin güvenliği bizim önceliğimizdir. Bu süreçte, müşterilerimize mobilite çözümleri sunuyoruz" dedi.

Bu potansiyel olarak tehlikeli olan modeller artık üretilmiyor. Grubun fabrikalarında C3 için 2009 ile 2017 yılları arasında, DS3 için ise 2009 ile 2019 yılları arasında üretildi. Etkilenen araç sahiplerinin Citroën bayilerine başvurmaları gerekiyor.

Şirket, yolcuların risk altında olduğu için bu kadar çok aracı geri çağırıyor. Hava yastıklarında kullanılan itici gaz, zamanla, ısıyla ve nemle bozulabilir. Kaza durumunda hava yastıkları şiştiğinde, çok fazla güçle açılabilir ve araçtaki yolculara zarar verebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.