Otomobil piyasasına yeni düşüş dalgası 'İkinci el araçta indirim bekleniyor mu'

Otomobil piyasasına yeni düşüş dalgası 'İkinci el araçta indirim bekleniyor mu'

Geçen sene otomobil piyasasındaki fiyat artışlarına gelen tepkinin ardından vatandaşlar bu sene fiyatların düşüp düşmeyeceği merak ediliyordu. Piyasaya yönelik beklentiler sürerken,tüketicinin yüzünü güldürecek bir düşüş olabileceği vurgulandı.

Ekonomik dalgalanmalanmalardan etkilenen araba fiyatlarının geçtiğimiz yılın son çeyreğinde bir düşüş göstermesi beklentiyi tam olarak karşılayamadı.

İkinci el piyasasının dahii yayına yaklaşılamaması vatandaşın eleştirdiği hususlardan birkaçı olarak otomobil piyasasının gündemine yansımıştı. 2024 yılı için araç piyasasındaki değişkenler merak konusu oldu. Hal böyle olunca otomobile ilişkin konularda fiyat ve piyasa araştırmaları üst sıralardaki yerini aldı.

OTOMOBİL FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?
Konuya ilişkin uzman isimler, bu yıl istisnai olarak sıfır otomobilde %20’lere varan indirimler ve avantajlı finansman olanakları ile kullanıcılara sunulduğunun altını çiziyor. Öte yandan sıfır araç fiyatlarında yapılan indirimlerin ikinci el otomobil fiyatlarının da düşmesinde de etkili olduğu ifade ediliyor. Fiyatların tüketici beklentileri değerlendirilerek, tüketici odaklı bir biçimde revize edilmesi,ikinci el-sıfır otomobil fiyat dengesizliğini de önlüyor. Bununla birlikte konu özelinde değerlendirmelerde bulunan uzman isimler sıfır ve ikinci el otomobilde daha fazla düşüş beklendiğini vurguluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.