Özgür Demirtaş tarih verdi! Daha da zorlaşacak

Özgür Demirtaş tarih verdi! Daha da zorlaşacak

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ekonomik sıkıntıların artacağını belirtti.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sonbaharda ekonomik zorlukların daha belirgin hale geleceğini vurguladı. Alım gücünün azalmasıyla birlikte dezenflasyon sürecinin endişe verici olabileceğini ifade etti.

Ancak, Türkiye'nin bu zorlu süreçten güçlenerek çıkacağına olan inancını dile getirdi.

Picture background

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, konuya ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Biliyorum yaşam çok zor. Sonbaharda daha da zorlaşacak. Dezenflasyon süreci iyice canımızı sıkacak. Alım gücü paramparça olacak. Ama Eğer dayanabilirsek, düzlüğe çıkacağız. Türkiye güçlü ve dirayetli bir ülke, bu kötü günleri atlatmasını umuyorum."

ozgur.jpg

Milyonlarca asgari ücretli, Temmuz ayında yapılacak zam oranını bekliyor. Yüksek enflasyon ve art arda gelen zamlar, vatandaşın alım gücünü önemli ölçüde düşürdü.

Asgari ücretlinin maaşı, zamlar karşısında eriyor. Bu durum, asgari ücrete ara zam taleplerini de beraberinde getirdi. SGK uzmanları da asgari ücrete ara zam yapılmasının zorunluluğu olduğuna dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Picture background

Ekonomiye ve gündeme dair dikkat çeken yorumlarıyla tanınan Prof. Dr. Özgür Demirtaş da konuya ilişkin önemli bir paylaşımda bulunmuştu.

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, konuya ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Temmuz ayında Asgari Ücrete zam yapılmaması durumunda: Yıl sonuna doğru, Alt Gelir Grubu, yakın tarihimizin en büyük alım gücü sıkıntısına düşecek. Alt Gelir grubu Finansal Okur Yazar olmamasının sonucunu yaşıyor maalesef :("

123-001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.