Özgür Özel: Emekliler her ay 5 çeyrek altın kaybediyor

Özgür Özel: Emekliler her ay 5 çeyrek altın kaybediyor

Özgür Özel, emekli maaşlarına yapılan son zammı sert bir dille eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Beyoğlu Belediyesi'nin yeni açtığı "Beyoğlu Emekli Evi"ni ziyaret etti. Ziyarete Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de katıldı. Özel, ziyaret sırasında emekli maaşlarına yapılan son zammı sert bir dille eleştirdi.

Emeklilere yönelik yapılan zammı yetersiz bulan Özel, "İş hayatında alın terini döken, gözünün nuruyla ülkeyi bugünlere getiren emeklilere devletin sahip çıkması gerekirken, tarihin en büyük ekonomik krizi ortasında onları yalnız bıraktığını görüyoruz" dedi.

Özel, AK Parti'nin iktidara geldiği ilk dönemde bir emekli maaşının 1,5 asgari ücrete denk geldiğini hatırlatarak, "Bugün ise en düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira. Oysa ki, en düşük emekli maaşı 25 bin lira olması gerekiyor. AK Parti'nin vaatleriyle bugünlere geldik ama emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek gerekiyordu" diye konuştu.

“5 ÇEYREK ALTIN KAYBETTİ”

İstanbul Planlama Ajansı'nın çalışmalarına atıfta bulunan Özel, İstanbul'da bir emeklinin en az 25 bin lira ile geçinebileceğini belirterek, hükümetin emeklilere adil bir şekilde davranması gerektiğini vurguladı.

Özel, emeklilerin gelir kaybını çeyrek altın üzerinden değerlendirerek sert eleştirilerde bulundu. Özel, "Emekliler AK Parti iktidarında, Tayyip Bey başbakan olduğunda en düşük emekli maaşıyla 8 tane çeyrek altın alabiliyorlardı. Bugün ise bu maaş 3 çeyrek altın alabiliyor. Cepten en az 5 çeyrek altın gitti. Bir şey nerede aranır, kaybedilen yerde? Biz nerede kaybettik 5 çeyrek altını, seçim sandığında kaybettik. AK Parti geldi, 5 çeyrek altını kaybetti; AK Parti gidecek, kaybettiklerimizi bulacağız" dedi.

ozgur-ozellll.jpg

"SEFALET ÜCRETİ VERİYORLAR"

Özel, en düşük emekli aylığına yapılan zamma da tepki göstererek, "Sefalet ücreti veriyorlar. Böyle geçim olur mu? Geçim olmazsa seçim olur, başka çaresi yok! Geçim yoksa seçim var!" şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET VE TARIM POLİTİKALARI ELEŞTİRİSİ

Özgür Özel, "Asgari ücreti 25 bin lira yaparsa, en düşük emekli maaşını asgari ücret yaparsa, Rize'deki çay üreticisini perişan etti, çayın taban fiyatını 25 yapar ve farkı hemen öderse, buğdayı bedavaya almaya çalışıyorlar, buğdayın 15 lira taban fiyatını verirse erken seçim demeyeceğim. Ama yapmazsa geçim yoksa seçim var. Bir kez daha söylüyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.