Özgür Özel o tarihte istifa edecek ‘Canlı yayında açıkladı’

Özgür Özel o tarihte istifa edecek ‘Canlı yayında açıkladı’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel o tarihte istifa edeceğini ve gerekçesini canlı yayında açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İsmail Küçükkaya’nın sunduğu programa katılarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

2023’ün Kasım ayında gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı’nda Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesinin ardından tekrar aday olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu yenerek CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Özgür Özel, dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Özgür Özel ilk girdiği seçimi kazanarak CHP hanesine büyük bir puan kazandırdı. Yerel seçimlerde CHP, 37 yıl sonra ilk kez sandıktan birinci parti olarak çıktı.

kapak-152359.jpg

Özgür Özel bu başarısının ardından siyasette normalleşme adımları atarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüş ve yıllar sonra muhalefet ve iktidar partisinin yan yana gelmesini sağlamıştı. Erdoğan’ın ardından MHP Lideri Devlet Bahçeliyi ziyaret eden Özgür Özel, son günlerde geçim sıkıntısı yaşayan emeklilerle ilgili söylemleri ve verdiği destekle gündemde yer alıyor.

“ÇIKIP İSTİFA EDECEĞİM”

Özgür Özel katıldığı canlı yayında emekliler ile ilgili yaptıklarını anlatırken ayrıca dikkat çeken bir açıklama yaptı. Özel o tarihi işaret ederek “Yapamazsam” diyerek istifa edeceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı adayı olmak gibi bir hedefinin olmadığının altını çizen Özgür Özel, asıl niyetinin “Atatürk’ün partisi Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk genel seçiminde birinci partidir dediysem ben en büyük hedefime ulaşmışımdır.” olduğunu belitti.

ozgur-ozel-musavat-bey-iyi-partide-cok-emegi-olan-kiymetli-bir-isim-hayirlisi-olsun-56bk.jpg

“CHP’li cumhurbaşkanı yapalım bu ülkeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyet ettiği rotaya sokalım.” diyen Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapamadığı takdirde seçim gecesi çıkıp istifa edeceğini ve siyaseti o gün bırakacağını söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NA GÖNDERME Mİ?

Sosyal medyada bazı vatandaşlar Özgür Özel’in bu söylemlerinin altında Kemal Kılıçdaroğlu’na bir gönderme olduğunu düşüklerini ifade etti. CHP’nin bir önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm tepkilere rağmen Cumhurbaşkanı Adayı olmuş, ve Cumhuriyet tarihinin en önemli seçim olarak görülen Cumhurbaşkanlığı seçimini Erdoğan’a karşı kaybetmişti.

Buradaki başarısızlığın ardından CHP Kurultayı’nda tekrar aday olan Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’e karşı kaybederek Genel Başkanlığa veda etmişti.

db7850d6-9676-4f1d-9664-2155190cf492.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.