Parasını o hisselere yatırım yapanlar yandı: Borsada gözler Pazartesi'ye çevrildi

Parasını o hisselere yatırım yapanlar yandı: Borsada gözler Pazartesi'ye çevrildi

Borsa İstanbul’da işlem gören iki hisse hakkında kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbiri kararı alındı.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) gönderilen yazılı bildirimde borsada işlem gören iki hisse hakkında kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbiri kararı alındığı açıklandı.

2365.jpg

KAP’a bildirilen kararlara göre Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 12 Haziran tarihine kadar Mega Polietilen Köpük Sanayi (MEGAP) hisseleri hakkında kredili işlem yasağı ve 13 Haziran tarihine kadar Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi (EDIP) hisseleri hakkında brüt takas tedbiri kararı alındı. Ayrıca EDIP hisselerinde daha önce kredili işlem yasağı kararının brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edeceği vurgulandı.

GÖZLER PAZARTESİ’YE ÇEVRİLDİ!

Borsa İstanbul tarafından MEGAP ve EDIP hisseleri hakkında alınan tedbir ve yasak kararının ardından yatırımcılar gözlerini haftanın ilk işlem gününe çevirdi.

Borsa İstanbul’da işlem gören EDIP hisseleri haftanın son işlem gününde yüzde 6 değer kaybederek 26,78 TL’den, MEGAP hisseleri ise benzer şekilde yüzde 6 değer kaybederek 10,19 TL’den haftayı kapattı. Hisselerin yasak ve tedbir kararının ardından haftanın ilk işlem gününde nasıl tepki vereceği merak konusu oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.