Pazıyı böyle tüketince hem lezzet hem şifa bombası oluyor 'Vücuttaki mikrobu sıfırlıyor'

Pazıyı böyle tüketince hem lezzet hem şifa bombası oluyor 'Vücuttaki mikrobu sıfırlıyor'

Hem lezzet hem sağlık kaynağı olan pazıyı saplarıyla pişirildiğinde, hem pratik hem de besleyici bir yemek elde edebilirsiniz.

Pazı yemeği tarifi düdüklü tencerede sadece 10 dakikada hazırlanan bu özel tarif, sofranıza hızlı ve lezzetli bir seçenek sunuyor.

Pazı, büyük yaprakları ve ıspanakgiller ailesine ait olmasıyla bilinen bir sebzedir.

Pazı Nedir? | Yemekte Keyif Var

Yapısı, sıcak yemeklerden zeytinyağlılara, sarmalardan böreklere kadar geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir.

Yapraklarından köklerine kadar sağlık dolu olan pazı, bol vitamin içeriği, besleyici özellikleri ve kolay sindirilebilir yapısıyla ön plana çıkar.

Düşük glisemik indeksi sayesinde diyetler için ideal bir sebze olan pazı, bulgur ile bir araya geldiğinde hem düşük kalorili hem de hafif bir lezzet sunar.

Pazı Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com

MALZEMELER

1 demet pazı sapları

1 adet soğan

1 adet kapya biber

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı pilavlık bulgur

1 su bardağı su

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, şeker, karabiber, kırmızı toz biber

Pazı Yemeği Tarifi - Yemek Tarifleri | Güzellik Bakım | Sağlık ve Yaşam

PAZI YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Soğanı küp küp doğrayın ve düdüklü tencereye zeytinyağını ekleyin.

İlk olarak soğanları, ardından domates rendesini ekleyin.

Malzemeleri iyice harmanladıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyin.

Üzerine 2 çay bardağı su ekleyerek düdüklü tencerede yaklaşık 10 dakika pişirin.

Damak zevkinize göre yoğurtla servis edebilirsiniz.

PAZININ FAYDALARI

Pazı, sindirim sistemi için dostu olan lifli içeriğiyle öne çıkmaktadır.

Sindirimi kolaylaştırma, sindirim sistemini harekete geçirme ve kabızlığı engelleme konusunda etkili bir besindir. Gaz sorununa neden olmayan pazı, emziren anneler tarafından güvenle tüketilebilir.

Pazının özellikle pazı suyunun damar sertliğini azaltmada etkili olduğu bilinmektedir. Kalsiyum, magnezyum, K vitamini ve C vitamini açısından zengin olan pazı, kemiklerin güçlenmesine katkı sağlar. Aynı zamanda saçların canlı ve dişlerin güçlü olmasına da yardımcı olur.

Pazı tüketimi veya pazı suyuyla yapılan saç maskeleri, saç sağlığı için faydalı olabilir.

Çocuklar için de uygun olan pazı, özellikle kemik büyümesi ve gelişimine destek sağlar.

Hemoroidin Çaresi Bu Yemek! Ancak ağzınızla değil!

100 gram pazıda bulunan 3.0 mg demir, kırmızı kan hücrelerinin üretimini destekleyerek kansızlık yaşayanlar için olumlu sonuçlar doğurabilir.

Kalp krizi riskini azaltmada etkili olan pazı, içerdiği nitrat sayesinde kan pıhtılaşmasını önleyerek koruyucu bir rol oynar.

Vücuttaki mikrobu kırıyor.

Ayrıca pazı, antioksidan özelliklere sahip bir sebze olarak, içerdiği antioksidanlar aracılığıyla kansere karşı koruma sağlar. Özellikle kolon kanserini önlemede yardımcı olabilir.

PAZI NASIL TÜKETİLMELİDİR?

İlk olarak pazının bol su ile yıkanması gerekmektedir.

Sonrasında pazı, çiğ ya da sulu yemek olarak tüketilebilir. Haşlanın pazının suyu da atılmayarak rahatlıkla tüketilebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.