Ramazan kolisinin fiyatı ne kadar oldu

Ramazan kolisinin fiyatı ne kadar oldu

Ramazan ayı yaklaşırken ramazan kolileri market raflarında yerlerini aldı. Peki ramazan kolisini nerelerden almak daha mantılı ? Alırken nelere dikkat edilmeli ?

Bu yıl ramazan kolisinin fiyatları 280 TL’den başlıyor, 2 bin TL’ye kadar çıkıyor. Fiyatlar böyle olunca Ramazan kolilerini marketlerden değil de toptan almak hem fiyat hem de kalite olarak tüketicilere avantaj sağlıyor.

Sektörden elde edinilen bilgilere göre, bu yıl kurumsal alımlarda koliden çok hediye ve dijital kartlar tercih ediliyor. Nedeni ise bu kartların kullanıcıya daha çok seçenek sunması.

3575306-e7b4b5ab6d0b4f07ff50a0b1fcbb3070-1366x1366-1.jpg

RAMAZAN KOLİSİNİ NEREDEN ALMAK DAHA KARLI ?

Bu soruyu toptancılara ve market yöneticilerine sorduk. İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı, bu yıl ramazan kolisi fiyatlarının geçen seneye göre ortalama yüzde 20-30 arasında arttığını belirtti. Karlı, toptancılarda talebe göre kolilerin hazırlandığını dile getirerek, "Kolide ne isteniyorsa biz de ona göre hazırlıyoruz. Bu sebeple net bir koli fiyatımız yok. Ancak standart bir koli genellikle 500 TL'den başlar ve 1.500-2.000 TL'ye kadar çıkabilir" dedi. Karlı'ya göre, hazır kolileri tercih etmek avantajlı değil. "Hazır koli tavsiye etmiyoruz. Toptancıdan almak daha avantajlı ve genellikle daha uygun fiyatlı oluyor. Çünkü taze ve canlı ürünleri görmek önemli. Görmeden ürün alınmasını önermiyoruz" diye ekledi.

İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Faruk Güzeldere ise, temel gıda ürünlerinde geçen seneye göre enflasyonun altında bir artış olduğunu belirtti. Güzeldere, "Özellikle salça, ayçiçek yağı, bulgur, un, mercimek gibi ürünlerde fiyatlar çok fazla değişmedi. Ancak fiyatları yukarı çeken ürünlerden biri zeytinyağı oldu. Geçen yıl 270-280 TL aralığında olan koliler, bu yıl 350-360 TL civarında seyrediyor. Tarım ve Ticaret Bakanlıkları, ramazan döneminde spekülatif fiyat artışlarının önüne geçmek adına önlemler almış bulunuyor" şeklinde konuştu. Güzeldere ayrıca, özellikle orta ve üst segment kolilerin daha fazla tercih edildiğini belirtti.

Kurumsal alımlarda ise son yıllarda hediye kartlarının daha çok tercih edildiğini ifade eden Güzeldere, bunun nedenini seçeneklerin esnekliğine bağladı. "Bu kartlarla hediye edilen kişi, evinin ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş yapabiliyor. Erzak kolisine göre daha esnek bir seçenek sunuyor. Özellikle kurumsal firmalar bu yöntemi tercih ediyorlar. Kartların bir yıl boyunca geçerli olması da tercih sebeplerinden biri. Böylelikle alıcılar ihtiyaçlarını zaman içerisine yayabiliyorlar" dedi.

ramazan-kasdgad.jpg

RAMAZAN KOLİSİ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ ?

Son olarak, marketlerde satılan ramazan kolilerinin içeriğine de dikkat etmek gerekiyor. Bu kolilerdeki ürünlerin ayrı ayrı alındığında genellikle koli fiyatından daha pahalıya geldiğini göz önünde bulundurmak önemli. Bu sebeple, koli içeriği kapalı olduğundan ve içindekileri göremediğimizden, son kullanma tarihlerinin etiketlenmiş olması oldukça önemli. Bu nedenle, kolilerin içeriğini sorgulamadan alışveriş yapmamak ve içindeki ürünlerin güvenli ve denetlenmiş olduğundan emin olmak önem taşımaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.