Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli talimat. Maaşları arttırın

Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli talimat. Maaşları arttırın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurmaylarına kritik bir talimat geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, kurmaylarına önemli bir talimat verdiği iddia edildi. Erdoğan'ın, toplantıda "Bu işi ivedilikle çözün, gereken neyse onu yapın, sorumluları hesaba çekin" şeklinde emir verdiği öne sürüldü.

Son günlerde uçak yolcularını isyan ettiren rötar sorunlarının, hava trafik kontrolörlerinin maaş zammı talebinden kaynaklandığı iddia ediliyor. Kulislerde dolaşan bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden bir yetkili, hava trafik kontrolörlerinin "Paramızı verin, inisiyatif kullanalım; vermiyorsanız inisiyatif kullanmayacağız" şeklindeki açıklamalarının devlete şantaj olarak değerlendirildiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MÜDAHALESİ

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, bu konunun, AK Parti'nin geçtiğimiz salı günü yapılan MKYK toplantısında da ele alındığı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorunun acilen çözülmesi ve gerekli adımların atılması için talimat verdi.

KABİNE ÜYESİNDEN SERT AÇIKLAMA

Bir kabine üyesi ise, hava trafik kontrolörlerinin mevcut maaşlarının zaten yüksek olduğunu ve sefer paylarının artırılmasının, yer hizmetleri çalışanları ve diğer personelin de benzer talepler gündeme getirmesine neden olabileceğini ifade etti. Yetkili, "Bunun önünü alamayız. 'Paramızı verin, inisiyatif kullanalım; vermiyorsanız kullanmayacağız' diyorlar. Bu, devlete şantaj. Çalışmak istemiyorlarsa gitsinler, gerekirse yenilerini istihdam ederiz.

Herkesin devleti şantajla eline geçirebileceğini düşünmemesi gerekiyor. Yeni eleman alacağız, eğitim vereceğiz; gerekirse o bin kişiyi de gönderebiliriz" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.