Rekabet Kurulu'ndan Fransız Liselerine rekor ceza

Rekabet Kurulu'ndan Fransız Liselerine rekor ceza

Türkiye Rekabet Kurulu, İstanbul'daki 5 özel Fransız lisesine yönelik yaptığı soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda, rekor düzeyde idari para cezası uygulandığı bildirildi.

İstanbul'da bulunan ve Fransız eğitim sistemiyle öğretim veren bazı özel liseler hakkında yürütülen soruşturma sona erdi. Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, bu liselerin okul kayıt ücretleri, bu ücretlerin bileşenleri ve Türk öğretmenler için belirlenen maaşlar konusunda ortak hareket ettikleri tespit edildi. Bu sebeple Rekabet Kurulu, söz konusu eğitim kurumlarına toplamda 21 milyon 324 bin 909 lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi. İhlal edilen kanun maddesi gereğince, Özel Saint-Joseph, Özel Saint Benoit, Özel Notre-Dame de Sion, Özel Saint Michel ve Özel Sainte Pulcherie isimli Fransız liselerine yönelik bu cezai işlem, rekabet düzenlemelerinin ihlali gerekçesiyle uygulandı.

100-0896.jpg

İŞTE LİSELERE KESİLEN CEZALAR

İstanbul'da bulunan prestijli eğitim kurumlarından Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, okul kayıt ücretlerini ve Türk öğretmenlerin maaşlarını belirleme süreçlerindeki usulsüzlükler sebebiyle toplamda 5 milyon 565 bin 860 lira idari para cezasına çarptırıldı. Benzer bir durumla karşılaşan Özel Saint Benoit Fransız Lisesi ise kayıt ücretleri ve öğretmen maaşları ile ilgili yaptırımlar neticesinde 5 milyon 466 bin 200 lira cezai yükümlülük altına girdi. Özel Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, kayıt ücretleri ve öğretmen maaşlarındaki düzenlemeler nedeniyle 4 milyon 221 bin 571 lira tutarında ceza ile karşı karşıya kaldı.

Özel Saint Michel Fransız Lisesi'ne okul kayıt ücretleri ve öğretmen maaşlarındaki karar alma mekanizmalarındaki ihlaller sebebiyle 2 milyon 909 bin 220 lira ceza uygulandı. Son olarak, Özel Sainte Pulcherie Fransız Lisesi, kayıt ücretleri ve öğretmen maaşlarındaki usulsüzlükler nedeniyle 3 milyon 162 bin 52 lira para cezasına mahkum edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.