Sağlıkçı Birliği Sendikası kuruldu

Sağlıkçı Birliği Sendikası kuruldu

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mali ve özlük haklarını savunmak için Sağlıkçı Birliği Sendikası adıyla yeni bir sendika kuruldu. Sendikanın Genel Başkanı Ahmet Esmer oldu.

Merkezi İzmir’de bulunan Sağlıkçı Birliği Sendikası kuruldu. Sendika Genel Başkanı Ahmet Esmer, Sağlıkçı Birliği Sendikasının tüm branşları kapsayan komisyon yapılanmasıyla sendikal mücadeleye yeni bir soluk getirme iddiası taşıdığını söyledi.

Sendikalarının kurulduğunu sosyal medya paylaşımlarıyla duyuran Sağlıkçı Birliği Sendikası ilk yaptığı açıklamada;

‘’Milletimize sunulan sağlık ve sosyal hizmetlerin niteliği, çalışanların içinde bulunduğu çalışma ve yaşam koşulları ile doğrudan ilişkilidir. Doğrudan insanlara dokunan bir hizmet veren sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarını savunmak, onları yeni kazanımlarla çok daha güçlü hale getirmek, bizler için öncelikle ahlaki mecburiyettir. Platformumuza en çok gelen şikayetlerin başında, mevcut sendikaların temsiliyet problemi olduğu için böyle bir girişime ihtiyaç duyduk. Kimsenin şüphesi olmasın ki bugüne kadar nasıl kimseye keşke dedirtmediysek giriştiğimiz bu yolda da çalışanların menfaati dışında hiçbir ajandamız olmayacaktır’’ sözlerine yer verdi.

Sendika Nisan ayı itibariyle üye alımına başladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.