Şampiyon hisseye 1 ay yasak getirildi: Tavan tavan gidiyordu

Şampiyon hisseye 1 ay yasak getirildi: Tavan tavan gidiyordu

Borsa İstanbul’da işlem gören 3 hisse hakkında yasak ve tedbir kararı alındı.

Borsa İstanbul tarafından 3 hisse hakkında 1 ay süreyle yasak veya tedbir kararı alındı.

borsa.jpg

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Borsa İstanbul’da işlem gören Marka Yatırım Holding A.Ş. (MARKA) hisseleri hakkında tek fiyat işlem yöntemi kararı ve Fenerbahçe Futbol A.Ş. (FENER) ve Saray Matbaacılık Kağıtçılık Kırtasiyecilik Ticaret ve Sanayi A.Ş. (SAMAT) hisseleri hakkında kredili işlem yasağı kararı alındı. Hisseler hakkında alınan yasak ve tedbir kararları 4 Temmuz tarihine kadar geçerli olacak.

Ayrıca MARKA hisseleri hakkında daha önce alınan brüt takas, emir paketi ve kredili işlem yasağı kararları tek fiyat işleminin uygulanacağı süre boyunca devam edecek.

ŞAMPİYON HİSSE NASIL TEPKİ VERECEK?

Borsa İstanbul’da işlem gören FENER, SAMAT ve MARKA hisselerinin yasak ve tedbir kararlarına nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu. Mayıs ayında en çok değer kazanan spor hissesi olan FENER hisseleri dünü tavan yaparak 150,40 TL seviyesinden kapatmıştı. MARKA hisseleri ise günü yüzde 1 değer kazanarak 88,550 TL seviyesinden ve SAMAT hisseleri ise yüzde 4 yakın değer kaybederken günü 43,980 TL seviyesinden kapattı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.