Selçuk Geçer: Çok fena düşecek

Selçuk Geçer: Çok fena düşecek

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcılara altın değerinde tavsiyede bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Dolar, altın, borsa ve bitcoin ise bunlar arasında dikkat çeken yatırım araçları oldu. Ancak ons altında tarafında yaşanan dalgalanmalar ise yatırımcıyı tedirgin ediyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcılara altın değerinde tavsiyede bulundu.

ONS ALTINDA SON DURUM?

1 yıl önce 1.900 seviyelerinde olan ons altın bir yılda 2 bin 400 seviyelerine kadar geldi. Dövize göre getirisi fazla olan ons altında son günlerde yaşanan dalgalanmalar ise dikkat çekiyor. 2 bin 433 seviyesinin ardından ons altın ani bir düşüş yaşayarak 2 bin 320 seviyelerine kadar geriledi. Anlık olarak ise 2 bin 339 dolarda ons altın işlem görüyor.

altin-dolar.jpg

FED VE SAVAŞ ETKİSİ

Altın tarafındaki gerilemenin ana sebebi olarak ise FED faiz indirimini diğer yıla ertelemesi ve savaş geriliminin sakinleşmesi olduğunun altı çiziliyor. Tabii ki ons altın tarafında yaşanan gelişme yatırımcıları tedirgin ediyor. Ons altın tarafında yaşanan gelişme ise gram altını tetikliyor.

altin-dolar-1-1606496297.jpg

GEÇER: DİKKATLİ OLUN!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ons altını işaret ederek çarpıcı yorumda bulundu. Geçer, “altının onsu 2 bin 300 doların üzerinde duruyor. Ama o seviye çok kritik. Altın tarafından halen dikkatli olmanızdan yanayım” dedi. Ons altın tarafında yaşanan gelişmelere önceki dönemlerde Geçer, bir düşüş olacağını söylemişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.