Sararan gömlekler tek hamlede kar gibi beyaz olacak 'Çoğu kişinin bilmediği gizli yöntem'

Sararan gömlekler tek hamlede kar gibi beyaz olacak 'Çoğu kişinin bilmediği gizli yöntem'

Resmi kıyafetlerin vazgeçilmez parçası gömleklerin üzerinde oluşan lekeler, sararmalar moralinizi bozmasın… Bunu çözmek için tek bir yöntem bulunuyor.

İnatçı lekeleri çözmek her zaman kolay değildir. Özellikle de bembeyaz gömleklerde çok fazla zaman alabilir. Üzerimize dökülen bir sosu kolayca çıkarabilsek bile, yaka ve kol manşetindeki sararmaları tek hamlede çıkaracak bir yöntem bulmak oldukça zor. Ancak imkansız değil. Çünkü bunun için çok fazla bilinmeyen bir yöntem var.

KOLAYLIK SAĞLIYOR

Gömlek üzerinde, yaka kısmında, kol manşetlerinde oluşan lekeler, sararmalar, ter kalıntıları ve renk kayıpları için pratik yöntem arayanlar yaşadı. Aslında çok zor çözüleceği düşünülen bu lekeler için şipşak çıkarıcı bir yöntem var.

İşlemin kolaylığı sayesinde, bilen kişilerin çoğu gömlek lekelerini en hızlı yoldan çıkarmak için bu yöntemi kullanıyor. Peki, gömlekleri bembeyaz yapacak yöntem hangisi?

gomlek.jpg

GÖMLEKTEKİ LEKELERİ ÇÖZEN YÖNTEM

Tek hamlede gömlekteki lekelerin çözülerek akıp gitmesini istiyorsanız kullanmanız gereken tek malzeme bulaşık makinesi parlatıcısıdır. Bu yöntemi genelde çok fazla kimse bilmiyor ancak bilenler lekelerin yok olmasını adeta şaşkınlıkla izliyor. Tabii bu yöntemi öğrenmeden önce bilmelisiniz ki gömleğinizin kumaşı eğer hassas türde bir kumaşsa, giysinizi riske atmayın.

Lekeleri çıkarmak için lekeli gömleği çamaşır makinesine attıktan sonra makinenin deterjan bölmesine bir miktar bulaşık makinesi parlatıcısı dökmeniz gerekiyor. Ardından makineyi çalıştırabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde gömleklerinizdeki lekelerin kolayca çıktığını göreceksiniz.

GÖMLEK YAKASINDAKİ LEKE İÇİN ALTERNATİF

Şık bir takım içerisine giyeceğiniz gömleğinizin yakasında sarı bir leke oluşmuş olabilir. Bu leke, herhangi bir davete veya iş görüşmesine gidecekseniz canınızı sıkabilir. Gömleğinizi kirli gibi gösteren sarı lekeyi çözmek için kullanılabilecek bir diğer malzeme her evde bulunuyor. Sirke kullanmak bu lekelerin çözülmesine yardımcı olur. Ancak bunun için suyla seyreltmelisiniz.

Bir çay bardağı sirke, yine aynı oranda suyla karıştırılarak gömleğin lekeli bölgeleri silinir. Yaklaşık 2 saat beklettikten sonra çamaşır makinesinde normal bir yıkama yapılarak temizlenen gömlekten lekelerin çıkmış olduğunu görebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.