Schengen vizesi alan Türk vatandaşlarına yeni yasak: Hukuki işlem başlatılacak

Schengen vizesi alan Türk vatandaşlarına yeni yasak: Hukuki işlem başlatılacak

Schengen vizesi alabilmek için vize verme oranı yüksek ülkelere başvuru yapan Türk vatandaşları hakkında Avrupa'dan flaş bir yasak kararı geldi.

Türkiye'deki yüksek enflasyon nedeniyle birçok vatandaş, tatil planlarını yurt dışına kaydırırken, bu durum Schengen bölgesindeki ülkelerin vize randevularında yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

TÜRK VATANDAŞLARINA YÖNELİK YENİ UYGULAMA BAŞLATILDI

Türk vatandaşlarının vize randevularına aylar sonrasına tarih veren ve başvurularda son yılların en yüksek ret oranını uygulayan Schengen ülkeleri, son dönemde başlattığı "uygun kullanım kontrolü" uygulamasıyla tepkilere yol açtı.

Mevzuata aykırı olduğu iddia edilse de yıllardır uygulanan bu sistem, Avrupa ülkeleri tarafından yakın zamanda yeniden değerlendirilmeye alındı. Ancak bu değerlendirme sürecinin sadece Türk vatandaşlarını hedef alması ve uyarı mesajlarında tehditkar dil kullanılması, vatandaşlar arasında büyük bir rahatsızlık yarattı.

SAVUNMA YAPMAYANLAR İÇİN "HUKUKİ SÜREÇ" TEHDİDİ

İtalya, Macaristan ve diğer bazı ülkelerin konsoloslukları, Türk vatandaşlarına vize verdikten sonra, seyahat sonrasında bir uyarı mesajı gönderdi. Mesajda, Türkiye'ye döndükten sonra Schengen vizesinin doğru şekilde kullanıldığının kanıtlanması talep edildi. Yani, Schengen vizesi veren bu ülkeler, Türk vatandaşlarından Schengen bölgesine giriş ve çıkışlarının kendi ülkeleri üzerinden yapıldığını gösteren damga kayıtlarını talep ederken, bu talebi yerine getirmeyen ve savunma sunmayan kişiler hakkında hukuki işlem başlatılacağı yönünde uyarıda bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.