Schengen vizesine büyük zam: Tarih belli oldu

Schengen vizesine büyük zam: Tarih belli oldu

Schengen vizesi fiyatlarına zam geldi. Avrupa Komisyonu, fiyatların artış nedeni olarak üye yelpazesindeki enflasyonu işaret etti.

Avrupa Komisyonu, Haziran ayında Schengen vizesi fiyatlarının artacağını doğruladı ve artış nedeni olarak üye yelpazesindeki enflasyonu işaret etti. Yetişkinler için Schengen vizesinin temel ücreti yüzde 12 artarak 80 eurodan 90 euroya, çocuklar için ise 40 eurodan 45 euroya yükselecek.

Fiyat artışının üye çeşidiki enflasyona bağlı olarak görüldüğü ve diğer ülkelerin vize ücretleriyle karşılaştırıldığında Schengen vizesinin hala "nispeten düşük" olduğu belirtildi. Örneğin İngiltere'de vize ücreti 134 eurodan, ABD'de 185 eurodan ve Avustralya'da 117 eurodan başlıyor.

EN FAZLA 90 GÜN KALABİLİR

Schengen vizesine ihtiyacı olanlar, AB/Schengen Bölgesi'nin 90 günlük kuralından muaf olmayan AB vatandaşı olmayanlar arasında yer alıyor. Bu vizeler turizm veya aile ziyaretleri için geçerli olup, çalışma amacıyla kullanılamaz. Schengen vizesi ile 28 Avrupa'da altı ay içerisinde en fazla 90 gün kalabilir.

BÜYÜK ZAM

Schengen vizesi ücretlerindeki artış nedeni olarak, Aralık ayında üye devletlerin çoğunluğunun 2 Şubat'ta fiyat artışını göstermesi gösteriliyor. Ayrıca Komisyon, Schengen vizesi başvurularını toplayan harici taşımaların boyutlarının azaltılmasına izin verilmesini önerdi.

Schengen vizesi uzatma ücretinin 30 euro olarak sabit kalacağını belirten AB, geri kabul konusunda yetersiz işbirliği gösteren ülkeler için fiyatların daha da artabileceğini belirtti. Bu işbirliğini sürdüren ülkeler için ücretler 120 eurodan 135 euroya ve 160 eurodan 180 euroya yükselebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.