Selçuk Geçer: Çok fena kazandıracak

Selçuk Geçer: Çok fena kazandıracak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

Pek çok yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Onlardan biri ise yüksek faizden dolayı mevduat faizleri oldu. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

MEVDUAT YATIRIMI MI, DOLAR MI?

Merkez Bankası dolar kuru ve enflasyon ile mücadele etmek amacıyla politika faizini yüzde 50 seviyesine kadar getirmişti. Bu noktada mevduat faizleri hem yabancı hem de Türk yatırımcısını cezbetti. Öyle ki yüzde 50 seviyesinde bir kazanç elde etme imkanı tanınması dikkat çekiyor.

Dolar TL tarafında ise 3 yıllık periyotta 32 TL’den 33 TL’ye yükselmesi ciddi bir kazanç elde ettirmemişti. Mevduat tarafın yabancılar için daha cezbedici oldu. Mevduat yatırımı konusunda ünlü ekonomist Selçuk Geçer, çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

dolar-tl-2-001.jpg

GEÇER: 100 BİN DOLAR, 150 BİN DOLAR OLDU

Geçer, doların sabit tutulmasına Merkez Bankası tarafından devam edildiğini belirtirken, “Carry Trade yapanlara ballı kaymaklı kıyak geçiyorlar. Türkiye’de mevduat faizleri 50 civarında geziyor. Mevduatta parasını TL olarak değerlendiren yabancılar daha sonra TL’yi yeniden dolara çeviriyorlar. Neredeyse yüzde 48 kazanç elde ediyorlar. 100 bin dolarını 150 bin dolar alarak buradan götürüyor” dedi.

dolar-9.jpg

CARRY TRADE NEDİR?

Carry trade, düşük faizli bir para birimi ile borçlanarak bu parayı yüksek faizli bir para birimine yatırmayı ifade eder. Yatırımcılar, iki ülke arasındaki faiz oranları farkından yararlanarak bu stratejiyi uygularlar. Bu şekilde, borçlanılan para birimi ile elde edilen farklılıkla kar elde etmeyi hedeflerler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.