Selçuk Geçer ‘coşkulanacak’ diyerek açıkladı: Bu olursa fena yükselecek

Selçuk Geçer ‘coşkulanacak’ diyerek açıkladı: Bu olursa fena yükselecek

Selçuk Geçer, piyasadaki son değerlendirmesinde yükseliş senaryosunu açıkladı.

ABD’de resesyon endişesi ve FED tarafından bir indirimin gelmemesi sebebiyle geçtiğimiz hafta piyasalarda sert satışlar yaşandı. Bu noktada pek çok yatırımcı, tedirgin oldu. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, piyasada son yaşananları değerlendirdi. Geçer, o senaryoyu işaret ederek ‘fena yükselir’ diyerek açıkladı.

dolar-tl-2.jpg

RESESYON VE FAİZ ENDİŞESİ

Resesyon, bir ülkenin ekonomik faaliyetlerinde en az altı ay süreyle gerileme yaşanması olarak belirlenir. Genellikle bu durum para birimlerinin değer kaybetmesi ve alım gücünün düşmesiyle kendini gösterir. Ekonomideki genel durgunluğu ifade eder. Dolar tarafında yaşanan durgunluk ise bunu tetiklediği belirtiliyordu. Bir de üstüne küresel piyasanın beklediği FED faiz indirim sinyali gelmeyince resesyon endişesini güçlendirmişti.

Geçtiğimiz hafta piyasalarda yaşanan sert düşüş ise resesyon endişesini gündeme getirmişti. Ancak, FED tarafının faiz indirimi konusunda sinyal vermeye de başlıyor. Bu noktada bazı piyasalarda yükselişler görülüyor.

bitcoin.jpg

PİYASALARDA SON DURUM NE?

Piyasalarda son durum şu şekilde; 2 aylık periyotta 32 TL seviyesinde olan dolar anlık olarak 33,70 seviyesine geldi. Son olarak 60 bin seviyesine kadar gelen bitcoin, 58 bin 325 dolarda işlem görüyor. İsrail ile Filistin arasındaki gerilim sebebiyle altın tarafı da ciddi yükseldi. Ons altın 2 bin 455 dolara kadar yükseldi. BİST 100 tarafında ise sert düşüş sonrası 9 bin 982 dolarda işlem görüyor. ABD tarafındaki Nasdaq 100 endeksi ise 5 günde yüzde 6 değer kazanarak 19 bin 490 seviyesine çıktı.

FED faiz kararı toplantısı 18 Eylül 2024 Çarşamba günü yapılacak ve akşam saat 21.00'da eylül ayı faiz kararı belli olacak. Pek çok uzman ismin görüşü FED’in kritik toplantısında faiz indirimine gideceği yönünde.

dolar-tl.jpg

GEÇER: FENA YÜKSELİR

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise FED’in alacağı kararların piyasalara yansımasını canlı yayında açıkladı. Geçer, şu açıklamalarda bulundu;

“FED, ufak ufak eylül ayı faiz indirim mesajını vermeye başladı. Eğer eylül ayında bir faiz indirimi olmazsa ortalık yıkılır. Eylülde olmayan bir faiz indirimi piyasaları ciddi anlamda olumsuz etkiler. ABD’de resesyon olur, ancak bu stagflasyona döner mi? Dönmez, ancak stagflasyonu dibine kadar yaşayan biziz. Eylül’de FED’in de faiz indirmesi ile beraber piyasalar hareketlenecektir. 25 baz puanlık bir faiz indirimi çok ciddi hareketler yapmaz. Ancak ufak bir şekilde yukarıya doğru gitmesini sağlar. Ya da 50 bazlık bir faiz indirimi yaparsa FED, o zaman piyasa coşkulanır. Dolar, kripto para, hisse senedi, altın ve borsa fena yükselir”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.