Selçuk Geçer ‘dikkat’ diyerek uyardı: Bunu alan büyük kaybedecek

Selçuk Geçer ‘dikkat’ diyerek uyardı: Bunu alan büyük kaybedecek

Selçuk Geçer, yatırımcılara uyarıda bulunarak ‘sakın almayın’ dedi.

Pek çok yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Dolar, altın, gümüş ve bitcoin son dönemde dikkatleri üzerinde topluyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcılara uyarıda bulunarak ‘sakın almayın’ dedi.

FAİZLER REKOR KIRIYOR

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesine getirmesi sonrasında dolar kuru 32 seviyelerini geçemedi. Dolar tarafında yaşanan bu gelişme yatırımcıları üzdü. TL varlıklarında mevduat faizleri ise son dönemde dikkat çekiyor.

altin-dolar.jpg

KIYMETLİ MADENLER VE KRİPTO PARADA DÜŞÜŞ

Kıymetli madenler altın, gümüş ve bakır ise son zamanlarda dikkat çekiyor. Ucuz olmasından kaynaklı merak edilen gümüş ise 33 seviyesini test ettikten sonra 30,56 seviyesine kadar geriledi. Ons altın ise 2 bin 430 dolar seviyesinden 2 bin 314 dolara düşmesi sonrasında panik satışları oldu.

Kripto paralarda ise son günlerde sert düşüş gözlemleniyor. FED’in faiz kararını bekleyen kripto paraların çakılması ise yatırımcısını kaybettirdi. 71 bin dolar seviyesine kadar gelen bitcoin ani düşüş ile 67 bin 236 dolara geldi.

bitcoin.jpg

GEÇER: ŞİMDİ ALINMAZ

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ise piyasadaki son durumu değerlendirdi. Geçer, geçmiş yayınlarında gümüş ve altın alınması konusunda uyarılarını hatırlatarak "Gümüş 20 dolar olduğu zaman ‘alın’ dedik. Ne oldu 30 dolar kadar gelerek yüzde 50 getiri sağladı. Ons altın 1.700 dolar seviyesinden de alın demiştik. 2 bin 430 seviyesine geldi. Çünkü ucuzdu, ancak şimdi pahalı olduğu için alınmaz" dedi.

dolar-tl-turk-lirasi-0000.jpg

“UCUZ İSE ALIN PAHALI İSE ALMAYIN”

Bitcoinin 15 bin dolara geldiği zaman ‘gözünüzü kapatın alın’ söylemini hatırlatan Geçer, “Ancak 71 bin dolara geldiği zaman da ‘dikkatli olun’ dedik. Ben bir ürünün pahalı olup olmadığına bakarım. Pahalıysa almam! Çünkü biraz daha fiyatı düşebilir. Biraz daha alırım alabiliyorsan. Şu anda para birimlerinin Türkiye'de ucuz olduğunu düşünüyorum. Ucuz olduğu içinde dolar dışında bir enstrümanda durmayı tercih etmem” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.