Selçuk Geçer: Sert düşecek

Selçuk Geçer: Sert düşecek

Selçuk Geçer, o yatırım aracının düşeceğini canlı yayında açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki birikimi değerlendirmek için yatırım araçlarına yöneliyor. Dolar, altın, bitcoin ve borsa gibi alanlar dikkat çekiyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ekonomi yazarı Çetin Ünsalan ile piyasayı değerlendirdi.

FAİZLER DİKKAT ÇEKİYOR

Merkez Bankası’nın politika faizini 500 puan artırarak rekor seviye yüzde 50’ye yükseltti. Faizin yüzde 50 bandına gelmesi ile TL varlıklarında alımları arttırdı. Mevduat faizleri yüzde 60 seviyelerine kadar gelmesi ise yatırımcıların tercihleri arasında bulundu.

dolar-9.jpg

FED FAİZİ SABİT TUTTTU

ABD tarafında FED faiz indirimine bu yıl gitmeyeceğinin sinyalini vermesi sonrasında piyasalarda durgunluk hakim oldu. FED’in hamlesi ise kuru korumak olduğu ise ekonomistler tarafından belirtiliyor. Çünkü FED’in faiz indirimi sonrasında altın, bitcoin gibi varlıklarda artışa sebep olacağı iddia edildi.

DOLAR NE OLACAK?

Son olarak dolar tarafında bir ayda sabit kalması dikkat çekiyor. 32,25 bandında seyreden dolar ise yatırımcıların panik satışı yapmasına neden oluyor. Türkiye tarafında ise borsa 10 bin 250 seviyesine gelerek rekor kırıyor. Peki dolar ne olacak?

Bir izleyici, Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ekonomi yazarı Çetin Ünsalan’ın YouTube programında ‘dolar ne olacak?’ sorusuna ikili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçer, “dolar düşüyor’ şeklinde ironi bir cevap verirken, Ünsalan ise “Dolar gerçekten düşebilir, 270 milyor dolar nakit bulunursa” şeklinde yanıtladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.