Atilla Yeşilada: Para yağacak hazır olun

Atilla Yeşilada: Para yağacak hazır olun

Atilla Yeşilada yatırımcılara rekor kıracak yatırım aracını açıkladı.

Milyonlarca vatandaş tarafından belirli bir miktar parasını; zaman, emek veya kaynakların belirli bir getiri sağlamak hedefiyle yatırım yapar. Bunun için gelecekte daha fazla kazanç elde etme veya varlıklarını koruma amacı içinde kendilerini görürler. Ancak yatırımı yaparken uzman isimlerin görüşleri de merak ediliyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada yatırımcılara borsa uyarısında bulunarak tarihi rekoru açıkladı.

HİSSE SENETLERİ ALIMLARI ARTTI

Pek çok yatırımcı tarafından son günlerde TL varlıklara yatırıma dönüş yapılıyor. Politika faizinin yüzde 50’yi bulmasından kaynaklı yükselişlerin olduğu aktarılıyor. Bu noktada TL’deki mevduat faizleri de yüzde 60 seviyelerine kadar gelmesi ise cezbederken Borsa İstanbul’daki hisselere de son zamanlarda ilgili de arttı. Öyle ki borsa 10 bin rekorunu kırdı.

dolar-tl-haftaya-nasil-basladi.jpg

TL’de hisse senetlerinde de artışlar gözle görülmeye başlandı. Yabancı yatırımcının ilgisi ise borsada olduğu görülüyor. Bir şirketin sermayesine karşılık gelen bölümlerini temsil eden kıymetli evrak olarak hisse senedi olarak bilinir.

YEŞİLADA: 15 BİN SEVİYESİNE GİDİYOR

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ise hisselerde yaşanan artış sonrası borsadaki yeni rekoru tazeledi. Yeşilada, “Türkiye gri listeden çıktıktan sonra sıcak para akımları sürecek. Hisse yatırımcıların ilgisi de son dönemde arttığını görüyoruz. Bu da borsaya bayağı bir para gireceği düşüncesini destekliyor. Borsa 12 bin dolar değeri olması gerekirken, yavaş yavaş yıl sonu 15 bine doğru gittiğini de görüyoruz” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.