Yabancılar kapış kapış o hisseleri alıyor: Borsaya yatırım yapanlar aman dikkat

Yabancılar kapış kapış o hisseleri alıyor: Borsaya yatırım yapanlar aman dikkat

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcılar tarafından haftalık ve günlük olarak en çok tercih edilen hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul BIST100 endeksi bu 6-10 Mayıs haftasında en düşük 10.144,74 ve en yüksek 10.383,25 puan seviyesini gördü. BIST100 endeksi önceki hafta kapanışına göre yüzde 0,57 değer kaybederek 10.218,58 puan seviyesinden tamamladı.

2365-001.jpg

Borsa İstanbul bu hafta dalgalı bir seyir izlerken yabancı yatırımcıların borsaya ilgisi devam ediyor. Yabancı yatırımcılar tarafından borsada haftalık ve günlük en çok tercih edilen hisseler belli oldu.

Yabancı yatırımcılar tarafından günlük bazda en çok tercih edilen hisseler sırayla Denge Yatırım Holding (DENGE), Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret (MEGAP) ve Ic Enterra Yenilenebilir Enerji (ENTRA) oldu.

Yabancılar yatırımcılar tarafından haftalık bazda en çok tercih edilen hisseler ise Kuştur Kuşadası Turizm Endüstrisi (KSTUR), Yeni Gimat Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı (YGGYO), Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (BEGYO), Bülbüloğlu Vinç Sanayi ve Ticaret (BVSAN) ve Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (SURGY) oldu.

KSTUR ve YGGYO hisselerinde yabancı yatırımcı oranı 10 gündür atarken bu süre BEGYO ve hisselerinde 9 gün ve SURGY hissesinde ise 8 gün oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.