Selçuk Geçer yatırımcılara ‘uzak durun’ diyerek açıkladı ‘Elinizdeki para bir anda sıfırlanacak’

Selçuk Geçer yatırımcılara ‘uzak durun’ diyerek açıkladı ‘Elinizdeki para bir anda sıfırlanacak’

Selçuk Geçer, o yatırım aracını işaret ederek rekor düşüşü açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım enstrümanlarına yöneliyor. Onlardan biri ise geleceğin para birimi olarak görülen kripto paralar oldu. Ancak ABD tarafında seçim gerilimi piyasaları derinden etkiliyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, son yaşanan gelişmeleri Gerçek Gündem’de köşe yazısında değerlendirdi.

BİTCOİNDE SİLKELEME ETKİSİ

ABD Cumhurbaşkanı Joe Biden’ın çekilme kararı almasının ardından Kamala Harris’in adaylığının açıklanması, piyasalarda kısa vadeli dalgalanmalara neden oldu. 67 bin dolarda işlem gören bitcoin Biden’ın çekilmesi ile 65 bin dolara iğne attı. Bu noktada çoğu yatırımcı vadeli işlemlerde stop olurken tedirgin olan yatırımcılardan satış geldi. Ancak ani düşüş sonrası yeniden yükselişe geçen bitcoin 68 bin dolar seviyesine geldi. Anlık olarak ise 67 bin dolarda işlemine devam ediyor.

bitcoin-001.jpg

“REKOR DÜŞÜŞ YAŞANABİLİR”

ABD seçimlerinde yaşanan belirsizlik yatırım araçlarını derinden etkiliyor. Bu noktada Ünlü ekonomist Selçuk Geçer son yaşanan gelişmeleri Gerçek Gündem’de köşe yazısında değerlendirdi. Belirsizlik dönemlerinde yatırımcıların altın tarafına gidebileceğini söyleyen Geçer, Harris’in politikalarına ve seçilme olasılığına bağlı olarak hisse senetlerinde ve kriptolarda dalgalanmalar görülebileceğini gibi düşüşünde olacağını açıkladı.

bitcoinn.jpg

Geçer, “Altın ve gümüş gibi değerli metaller, belirsizlik dönemlerinde güvenli liman olarak görülebilir. Aynı şekilde, devlet tahvilleri ve düşük riskli hisse senetleri de yatırımcılar için güvenli alternatifler olabilir. Ancak, her yatırımcının özel durumuna uygun tavsiyeler alması önemlidir” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.