Selçuk Geçer: Yüzde 120 zarar ettirecek

Selçuk Geçer: Yüzde 120 zarar ettirecek

Selçuk Geçer, o yatırım aracını işaret ederek zarar ettireceğini söyledi.

Pek çok yatırımcı varlıklarını artırmak hedefiyle farklı yatırım kollarına yöneliyor. Onlardan biri ise rekor yükselişi ile mevduat faizleri ve borsa oldu. Ancak yükseliş sonrası ünlü ekonomist Selçuk Geçer, kritik uyarıda bulundu.

DOLAR TL’DE DURGUNLUK

Merkez Bankası enflasyon ve kur ile mücadele amacıyla gerçekleştirdiği faiz artırımında son 3 aydır rekor zirvesinde bırakmayı sürdürüyor. Yüzde 50 seviyesine kadar gelen faiz sonrasında Dolar TL kuru ise faiz etkisi ile 32,2 seviyesinde durgunluğunu gösteriyor. Dolar TL’de yaşanan bu durum TL varlıklarına olan girişi ise hızlandırdı.

112086606-dolartl.jpg

MEVDUAT FAİZİ İLGİ ÇEKİYOR

Faiz artırımın ardından mevduat faizi ise yüzde 60 bandına kadar geldi. Tarihi zirveye gelen mevduat faizlerine olan ilgi ise son dönemlerde büyük artış gösterdi. Öyle ki pek çok yatırımcı elindeki varlıkları mevduata geçirmeye başladı.

65410419a468601a8c509789.jpg

GEÇER: YÜZDE 120 ZARAR EDİYORSUN

Ancak bu noktada mevduat faizlerinin TL karşısında yıl sonu değer kaybettireceği de uzman isimler tarafından söyleniyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, mevduatta yüzde 42 faizin verilmesini eleştirirken, “Sanki o parayı da bugün cebinize koyuyormuş gibi davranıyorlar. Halbuki alakası yok yani yüzde 42 faiz veriyorsa, sana bir yıl bekletiyor. Bir yıl sonra TL'nin değer kaybı öyle ya da böyle yüzde 60'ın üzerinde oluyor. Sen en az yüzde 120 zarar ediyorsun. Şu anda küçük yatırımcıyı çaktırmadan öyle bir çarpmaya çalışıyorlar ki zaten ona kızıyorum” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.