Sevilay Yılman'dan Erdoğan'ın yeni profil fotoğrafına militarist benzetme

Sevilay Yılman'dan Erdoğan'ın yeni profil fotoğrafına militarist benzetme

Gazeteci Sevilay Yılman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Twitter'daki yeni profil fotoğrafını militarist buldu.

Arif Aydın Kaplan / KAMU SON HABER 

HaberTürk''ten geçtiğimiz günlerde ayrılan Gazeteci Sevilay Yılman, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Twitter''daki yeni profil resmini yorumladı. Yılman, Erdoğan''ın TEKNOFEST''te çekilmiş fotoğrafının militarizmi çağrıştırdığını ve milletin "Sivil Cumhurbaşkanı" imajını görmek istediğini belirtti. 

Her fırsatta askeri vesayeti bitirdiğini söyleyen Erdoğan''ın seçime 12 gün kala yeni profil resmini değiştirmesini kendisine yönelik yapılan "otoriter, baskıcı, başka bir vesayet kurdu" eleştirilerini hak çıkardığını söyleyen Sevilay Yılman durumun büyük bir hata olarak nitelendirdi. 

Sevilay Yılman''ın attığı Tweet şu şekilde: 

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın profilinde militarizmi çağrıştıran bu fotoğrafın kullanılmış olması kimine göre gücü sembolize ediyor olabilir ama bence yanlış bir strateji çünkü bu millet, “Sivil Cumhurbaşkanı” imajını güçlendiren bir fotoğraf görmeyi yeğler…

Daha açık yazayım;

Her fırsatta, “Askeri Vesayeti” bitirmekle övünen Erdoğan’ın girdiği en kritik seçime son 12 gün kala bu fotoğrafı kullanmak; “Bir vesayeti bitirdi ama kendi çıkarlarına uygun daha otoriter, baskıcı başka bir vesayeti kurdu” diyenlere adeta,”EVET HAKLISINIZ!” mesajını veren bir fotoğraf olmuş.

Büyük hata"

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.