SGK pandemi bakım ücreti ödemeyecek

SGK pandemi bakım ücreti ödemeyecek

Sosyal Güvenlik Kurumu artık hastanelerde pandemi bakım ücreti ödemeyecek.

SGK pandemi bakım ücreti ödemeyecek

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tebliğine göre, Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu, 13 Nisan’a yaptığı toplantı sonuncunda, pandemi bakım hizmeti ile pandemi yoğun bakım hizmetlerini sağlık uygulama tebliği ekinde yer alan hizmet başı işlem ve tanıya dayalı işlem puan hizmetleri listesinden çıkardı.

Dolayısıyla SGK artık hasatanelerde pandemi bakım ücreti ödemeyecek.

“PANDEMİNİN BİTTİĞİNİ ZİHİNLERE YERLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

İzmir Tabip Odası üyesi Ergün Demir ile İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Güray Kılıç, konuyla ilgili şunları dedi:

“Bu durum salgının bittiğinin ilanıdır. Oysa vaka ve ölüm sayıları azalmış ancak salgının sona erdiğine dair Dünya Sağlık Örgütü’nden henüz bir duyuru yapılmamış, yani pandemi sona ermemiştir. SGK’nın hastanelere pandemi bakım ücretini bundan sonra ödememesi demek tıpkı salgının başlangıcında olduğu gibi hastaların özel hastanelerin insafına terk edilerek mağdur edilmesi demektir.

Yapılan SUT değişikliği ile sağlığın finansmanında en önemli kurum olan SGK’nın pandemi süresince pandemi olgularına yönelik tedavilerde hastanelere ödediği pandemi bakım hizmeti ücretinin ödenmesinin yürürlükten kaldırılması ile zihinlerde pandeminin bittiği izlenimi yerleştirilmeye çalışılmaktadır. Sağlık Bakanlığı’na ve Bilim Kurulu’na salgının bitmediğini ve devam ettiğini tekrar hatırlatıyoruz. Pandemi sürecinin bu evresinde Sağlık Bakanlığı’nı ve Sosyal Güvenlik Kurumunu halk sağlığını gözetmeye, bilimsel ve gerçekçi sorumlulukla hareket etmeye davet ediyoruz.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.