SGK uzmanından kritik açıklama: 100 bin EYT'linin başvurusu yanacak!

SGK uzmanından kritik açıklama: 100 bin EYT'linin başvurusu yanacak!

EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından milyonlarca yurttaş emeklilik yoluna girerken, SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan çok kritik bir açıklama geldi.

Çetin UZKAL / KAMU SON HABER

Milyonlarca yurttaşın heyecanla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, Resmî Gazete''de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi. 

Düzenlemenin yasalaşmasının ardından EYT''liler SGK önlerini akın ederken, söz konusu emeklilik durumuna ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, Melda Yücel Kocaalp''ın Youtube kanalına konuk oldu. Erdursun, EYT ve EYT başvurularıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

YÜZDE 30 ZAM ALACAKLARDI

EYT''nin aralık ayında çıkmaması nedeniyle yüzde 15 oranında zam yapıldığını söyleyen Erdursun, "Eğer EYT Aralık ayında çıksaydı yüzde 30 oranında zam alacaktı. Ancak EYT’lilerin emeklilikleri ocak sonrasına kaldığı için EYT’liler ortalama yüzde 16 zam aldılar. Normal emekliler ise yüzde 30 aldılar" dedi.

Özgür Erdursun, şöyle devam etti:

Yaklaşık 4,5 milyon EYT’li vardı bu 4,5 milyon EYT’linin yaklaşık olarak 1,5 milyonu emeklilik için müracatta bulundu. 

Henüz 3 milyon daha EYT’li var. 3 milyon EYT’li de yıllar itibariyle önümüzdeki gün önümüzdeki ay önümüzdeki yıllar itibariyle prim günlerini tamamladıkları zaman emekli için müracaatta bulunacaklar.

''100 BİN EYT''LİNİN BAŞVURUSU YANACAK''

Emekli aylıklarına ilişkin, "EYT yasası çıkmadan önce emeklilik için bir kişi müracaatta bulunuyorsa emekli aylığı bu kişiye iki ayda iki buçuk ayda bağlanıyordu. Yani yaklaşık olarak 75 gün zaten bekliyordu” diyen Erdursun, şu açıklamayı yaptı:

Bir de şimdi hem e devletten hem de SGK’ya elden başvuru yapanlar var. Bir de müracaatta bulunanların belli bir kısmı emekliği hak etmiyor. Yani evet başvurdu ama başvurusu onaylanmayacak 100 bin başvuru var.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.