Sıcak ve nemli hava bunalttı

Sıcak ve nemli hava bunalttı

Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay illerinde etkisini gösteren şiddetli sıcak hava, bölge halkının günlük yaşamını olumsuz etkiledi.

Termometrelerin Adana'da 39 dereceye kadar yükseldiği günlerde, nem oranı da yüzde 55'i aşarak insanların rahat nefes almasını engelledi. Özellikle Adana'nın merkez Seyhan ilçesindeki cadde ve bulvarlar boş kaldı, vatandaşlar serinlemek için Atatürk Parkı'ndaki gölgelik alanları tercih etti. Emine Yağbir gibi birçok kişi, sıcak havadan kaçarak ağaçların altında oturmayı tercih etti.

Mersin'de ise hava sıcaklığı 38 dereceye kadar yükselirken, nem oranı da yüzde 91'e kadar çıktı. Bu yüksek nem seviyesi, şehirdeki vatandaşları park ve mesire alanlarının gölgeliklerinde korunmaya yönlendirdi.

Hatay'da ise sıcaklık 37 dereceyi bulurken, nem oranı yüzde 63 olarak ölçüldü. Bu durum da caddelerin boşalmasına neden oldu; bazı vatandaşlar serinlemek için Defne ilçesindeki Harbiye Şelalesi'ni tercih etti.

Osmaniye'de ise sıcaklık 40 dereceye kadar çıkarken, nem etkisiyle kent merkezindeki cadde ve sokaklar boşaldı. Dışarı çıkanlar, parklardaki ağaçların gölgelerinde sıcaktan korunmaya çalıştılar.

Bu şiddetli sıcaklar, bölge halkının günlük aktivitelerini sınırlarken, insanların serinlemek için doğal gölgeleri ve su kaynaklarını tercih etmelerine yol açtı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.