Sıfır araçta ÖTV torbada

Sıfır araçta ÖTV torbada

AKP, sıfır otomobiller için dolaylı ÖTV indirimini içeren yeni bir torba teklifin hazırlıklarına başladı. Araba almak isteyenler beklemeye geçti. İşte araba alacak herkesi ilgilendirecek detaylar...

Çip krizi otomotiv piyasasını olumsuz yönde etkilerken, AK Parti yeni düzenlemeleri hayata geçirmek için hazırlıklara başladı. Bazı ürünlerde Özel Tüketim Vergisi indirimi ya da ÖTV’nin sıfırlanmasını içeren yeni bir torba teklifi hazırlandığı ve sıfır otomobiller için de dolaylı bir ÖTV indiriminin planlandığı öğrenildi.

YENİ YIL ÖNCESİ HAYATA GEÇECEK
Yeni torba teklifinin 2023 bütçesinin Genel Kurul görüşmeleri sonrası, yılbaşından önce Meclis’ten geçirilerek yasalaşması planlanıyor. Kur krizi sonrasında fiyatları katlanan sıfır araçlar için de dolaylı ÖTV indiriminin de pakette yer alabileceği belirtiliyor.
Çalışmaya göre, sıfır otomobiller için uygulanan matrah limiti yeniden düzenlenerek düşük oranlarda vergilendirilecek.

sahibinden.com Mart ayı verilerine göre en popüler ikinci el araçlar ve  daha fazlası | DonanımHaber

EYT DE TORBADA
Uzun zamandır gündemde olan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin de içinde yer alacağı torbanın, 2023 bütçesinin Genel Kurul görüşmeleri sonrası, yılbaşından önceki hafta Meclis’ten geçirilerek yasalaşması bekleniyor.

Öte yandan yılbaşından itibaren yüzde 122,9 olarak uygulanacak yeniden değerleme oranında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yetkisini” kullanarak yüzde 50 indirime gidilebileceği değerlendiriliyor. Vergi Usul Yasası’na göre cumhurbaşkanının yeniden değerleme oranını yüzde 50 oranında artırma veya azaltma yetkisi bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.