Sıfır ve ikinci el araçların 2023 yılı zamlı fiyatları belli oldu

Sıfır ve ikinci el araçların 2023 yılı zamlı fiyatları belli oldu

Otomobil piyasasındaki arz-talep nedeniyle araç fiyatları artışa geçti. Otomobillerin 2023 yılı zamlı fiyatları belinlendi. İşte detaylar...

Dünya genelinde yaşanan çip krizi araç piyasasını büyük ölçüde etkiledi. Çip krizi nedeniyle sınırlı sayıda üretilen otomobiller piyasada sıkıntı yaşanmasına neden oldu.

Vatandaşlar, sıfır araba taleplerinin karşılanamaması nedeniyle ikinci el piyasasına yöneldi. Bu yönelmeyle birlikte ikinci el piyasası da yükselmeye başladı. Dolar kurunun da etkisiyle sıfır ve ikinci el araçların piyasası yüzde 15 oranında bir artışa geçti.

Otomobil piyasası her zaman olduğu gibi hareketli bir yapıya sahip. Yeni yılın başlaması ile birlikte araba fiyatlarındaki değişim de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu yıl özellikle ikinci el ve sıfır araç fiyatları üzerinde odaklanılıyor.

Enflasyonun yükselmesi nedeniyle araba fiyatları da sürekli artıyor. Yeni yıla girmemizle birlikte belirlenen zamlar araba piyasasını da etkiledi.

İKİNCİ EL ARABA PİYASASI

2023 yılı itibariyle 2. el araba piyasasında %15 oranında bir artış görülmüştür. Çip krizinin yanı sıra ekonomik problemlerin de etkisi ile 2. el araçlar daha da yüksek fiyatlara satılmaktadır.

SIFIR ARAÇ PİYASASI

Yine ekonomik problemlerin yanı sıra çip krizi nedeniyle sıfır araçların fiyatları da artmıştır. 2023 yılının şubat ayında piyasaya sunulacak olan yeni model araçlarla birlikte sıfır araç piyasasının canlanması bekleniyor. Bunun sonucunda 2. el araç fiyatlarının düşmesi bekleniyor.

Otomobil Fiyatlarının Geleceği: Ekonomik koşullar, çip krizi gibi faktörlerin etkisi ile otomobil fiyatlarında bir yükseliş söz konusu. Ancak şubat ayında piyasaya sunulacak olan sıfır araçlar ile birlikte fiyatların düşmesi bekleniyor. İlerleyen zamanlarda piyasa durumunun daha net olması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.