Sıfır otomobilini ekspertize sokunca hayatının şokunu yaşadı!

Sıfır otomobilini ekspertize sokunca hayatının şokunu yaşadı!

Yetkili bayiden aldığı sıfır otomobili ekspertize sokunca hayatının şokunu yaşayan adam, başkalarının başına böyle bir olay gelmemesi için yaşadıklarını anlattı.

Ankara'da yaşayan Emre Okur, eşine otomobil almak için İstanbul'daki bir yetkili bayinin yolunu tuttu. Okur, beğendiği sıfır aracı bayiden ancak, aracı satın aldıktan bir ay sonra, bazı şeylerin ters gittiğini fark etti ve aracı ekspertize sokmaya karar verdi.

Ekspertizden çıkan raporu gören Okur, hayatının şokunu tam da burada yaşadı. Ekspertiz raporuna göre neredeyse değişmeyen parçası olmayan araç, üstüne üstlük bir de komple boyalı çıktı.

Kendisi de otomotiv yedek parça işiyle uğraşan Okur, “İlk anda tabi şoka girdik. Ne olduğunu anlayamadık sıfır araç aldığımız için. Şu an aracı ikinci elde satmak istersek pert durumunda bir araç ve bize sıfır olarak satılıyor” Şeklinde konuştu.

ATV Haber'e konuşan Okur, “Aracı alırken arkadaşım yanımdaydı. O da 'ekspertize sokalım' dedi ama biz sıfır araç aldığımız düşüncesiyle hiçbir şekilde ekspertize sokmadık zaten” İfadelerini kullandı.

Önce aracı aldığı yetkili bayi ile iletişime geçen Okur'a, aracın değişiminin yapılacağı söylendi ancak bayi verdiği bu sözü yerine getirmedi. “4 ay oyaladılar. 4 ay sonra da 50 bin TL gibi bir rakam teklif ettiler.” Diyen Okur, konuyla ilgili hukuki süreci başlattı.

Hukuki sürecin başlamasının arından bayiden 100 bin TL’lik yeni bir teklif alan Okur ise zararının karşılanması için yeni bir sıfır araçla değiştirilmesi konusunda ısrar ederken, mahkemeden çıkacak olan kararı bekliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.