Volkswagen iki modelinin üretimini durdurdu! Bir devrin sonu

Volkswagen iki modelinin üretimini durdurdu! Bir devrin sonu

Dünyaca ünlü otomotiv devi Volkswagen o modellerini artık üretmeyeceğini duyurdu.

Dünyaca ünlü Volkswagen, uzun zamandır ürettiği ve en pahalı modellerinin arasında yer alan Arteon ve T-Roc Cabrio'nun üretimine son verdiğini duyurdu.

Alman otomobil devi Volkswagen, Türkiye'de oldukça popüler olan Polo modelinin manuel vitesli versiyonunu da üretmeyeceğini açıkladı.

Volkswagen Arteon Haberleri ve İncelemeleri | Motor1.com

2017 yılından beri piyasada olan Arteon ve 75 yıldır üretilen üstü açık T-Roc Cabrio modelleri artık üretmeyecek. Arteon, 272 beygir gücü ve 350 Nm tork üreterek 0'dan 100 km/s hıza 5.6 saniyede çıkabiliyor ve maksimum 250 km/s hız yapabiliyordu. Ancak 2026 yılından itibaren bu modelin yeni versiyonlarını yollarda görmeyeceğiz.

Volkswagen T-Roc Cabriolet Review 2024 | Top Gear

Volkswagen'in 2018 yılında tanıttığı T-Roc modeli, bugüne kadar 1 milyondan fazla satmıştı. Ancak, şirket bu modelin Cabrio versiyonunun üretimini de durdurduğunu duyurdu.

Volkswagen’in diğer popüler modelleri olan T-Cross ve Taigo üretimde kalmaya devam edecek, ancak manuel vitesli Polo modeli artık üretilmeyecek.

Touareg modeli ise 2020'lerin sonuna kadar üretilmeye devam edecek ve ardından elektrikli bir araçla değiştirilecek. Tiguan Allspace modeli ise 2025 yılının başında Tayron modeli ile değiştirilecek, ancak Tayron büyük bataryası nedeniyle plug-in hibrit olarak sunulmayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.