Silivri'deki etüt merkezinde 7 çocuğun cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı

Silivri'deki etüt merkezinde 7 çocuğun cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı

Etüt merkezinde, yaşları 4 ile 12 arasında değişen 7 çocuğa cinsel istismarda bulunulduğu ortaya çıktı

İstanbul'un Silivri ilçesinde Uygur Türklerinin yaşadığı bir sitede, Uygurlar tarafından kurulan etüt merkezinde, yaşları 4 ile 12 arasında değişen 7 çocuğa cinsel istismarda bulunulduğu ortaya çıktı

Geçen sene yaşanan olayla ilgili soruşturma tamamlandı. Şüpheli Kader A'nın "çocuğun cinsel istismarı, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, çocuğun müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik etme" suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Gazete Duvar'dan Osman Çaklı'nın haberine göre, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz temmuz ayında hazırlanan iddianameye göre, mağdur çocuklardan alınan ifadelerde hayatın olağan akışına uygun olmayan bir durum olmadığı, raporlarla tutarlı ve çelişkisiz beyanların yer aldığı görüldü.

İlk olarak Serbestiyet’ten Onur Erkan’ın gündeme getirdiği olayla ilgili iddiaları sormak için Silivri’deki etüt merkezine aradık ancak herhangi bir yetkiliye ulaşamadık.

İSTİSMAR BİRDEN FAZLA KEZ GERÇEKLEŞMİŞ

Savcılık iddianamede, şüphelinin suçtan ve cezadan kurtulmaya yönelik çelişkili ve inkar beyanlarına itibar edilmediğini kaydetti.

İlk ve son cinsel istismar tarihlerinin belirlenemediği ifade edilen iddianamede, cinsel istismarın birden fazla kez gerçekleştiği ortaya çıktı

Şüphelinin zincirleme şekilde suç işlediği aktarılan iddianameyle ilgili ilk duruşma, 24 Ekim’de Silivri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Dosyada bir tutuklu bulunuyor. Bana bu metni özgünleştir

300'DEN FAZLA ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Uygur İlim ve Marifet Vakfı’na bağlı Oku Uygur Bilig Yurdu Müdürü ve kurucusu Habibullah Küseni, vakfın sitesinde yasalar doğrultusunda eğitim, öğretim, sağlık, sosyal, kültürel, tarihi ve dini alanlarda hizmet vermek ve tesisler kurmanın amaçları arasında yer aldığını belirtiyor.

Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, YÖS-SAT ve YKS’ye hazırlık, Arapça ve İngilizce dil eğitimi gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.