Sırada Telegram mı var? Instagram yeni açılmışken bomba iddia

Sırada Telegram mı var? Instagram yeni açılmışken bomba iddia

Instagram için uygulanan sürecin bir benzerinin şimdi Telegram için uygulanabileceği iddia ediliyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Instagram'a yönelik başlattığı erişim engeli ve sonrasında uygulama üzerinde yaptığı düzenlemeler, Türkiye'de sosyal medya ve iletişim platformları üzerindeki düzenlemelerin ne denli sıkı olabileceğini gösterdi.

TELEGRAM'A UYARILAR YAPILDI MI?

Sabah Gazetesi'nde Barış Şimşek'in haberine göre, BTK'nın Telegram'a "katalog suçlar" kapsamında, yani çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu temini gibi suçları içeren içeriklerle ilgili bini aşkın uyarı yaptığı iddia ediliyor. Ancak bu uyarıların Telegram tarafından dikkate alınmadığı belirtiliyor.

por-que-aparece-ultima-vez-hace-mucho-tiempo-en-telegram.jpgTELEGRAM'IN SUÇ İÇERİKLİ KANALLARI

Telegram'da "suç bataklığı" olarak nitelendirilen bir ortamın var olduğuna dikkat çekiliyor. Telegram'daki bazı kanallar aracılığıyla uyuşturucu, fuhuş, kumar ve pedofili içeriklerinin serbestçe ticaretinin yapıldığı öne sürülüyor. Bu durum, BTK'nın platforma karşı daha sert önlemler alabileceği yönündeki endişeleri artırıyor.

BTK'nın, Telegram'ın İngiltere'deki merkezine yaptığı 1000'i aşkın bildirimden herhangi bir yanıt alamadığı ifade ediliyor. Bu durumun, Telegram'a karşı daha ciddi yaptırımların gündeme gelebileceğini gösterdiği iddia ediliyor. Haberde, eğer Telegram kısa süre içinde bu içeriklerle ilgili önlem almazsa, Türkiye'de erişiminin engellenmesinin mümkün olabileceği belirtiliyor.

i-79.webp

TÜRKİYE'DEKİ KULLANICI PROFİLİ

Telegram, Türkiye'de yaklaşık 8 milyon aktif kullanıcısı ile en çok kullanılan sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarından biri olarak öne çıkıyor. Dünya genelinde ise 1 milyar kullanıcıya sahip olan Telegram, geniş kullanıcı kitlesi ve düşük düzenleme politikaları ile dikkat çekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.