Kastamonu'da, tarihi 10 bin yıl öncesine dayanan ve "Hitit buğdayı" olarak bilinen siyez buğdayının hasadı başladı.
İhsangazi ilçesinde yaklaşık 12 bin dekarlık alanda ekimi yapılan siyez buğdayı, iç ve dış piyasada büyük ilgi görüyor. İhsangazi'de işletme sahibi İrfan Çakal, siyez buğdayının işlenip unlu mamuller haline getirildiğini ve Türkiye genelinde kargo ile gönderildiğini belirtti. Çakal, "Hasat yeni başlamasına rağmen şu anda bile talep çok yoğun. Siyez buğdayı ürünlerimiz, hem yerel tüketiciler hem de Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen siparişlerle rağbet görüyor" dedi.
Siyez buğdayının lezzeti ve sağlık açısından sağladığı faydalarıyla bilinen bir tahıl olduğuna dikkat çeken Çakal, bu özellikleri sayesinde her geçen yıl talebin arttığını vurguladı. Siyez buğdayının hem geleneksel hem de modern tarım yöntemleriyle ekiminin yapıldığını, böylece kalite ve verimliliğin her zaman ön planda tutulduğunu ifade etti.