Son 30 yılda bir ilk! 1 milyonluk araçları 750 bin TL’ye bile alan yok

Son 30 yılda bir ilk! 1 milyonluk araçları 750 bin TL’ye bile alan yok

İkinci el otomobil piyasasında hem fiyatları düşüşte hem de yaprak kımıldamıyor.

Otomobil almak git gide zorlaşmışken, sıfır araç almak hayal olmaya başlamışken, ikinci el otomobil piyasasında da şaşırtan gelişmeler yaşanıyor. 1 milyon TL değerindeki araçlar, 750 bin TL’ye bile alıcı bulamıyor. Bu durum, son 20 yılın en trajik durumlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

araccc.jpg

Malatya'da, ikinci el otomobil piyasasında fiyatlar yüzde 20'ye kadar düşmesine rağmen satışlar neredeyse durdu. Galeri sahipleri, araç fiyatlarının ortalama 200 bin TL azalmasına rağmen, piyasada büyük bir durgunluk yaşandığını ifade ediyorlar.

BÖYLESİ SON 20 YILDA GÖRÜLMEDİ

Sektörde yaşanan önemli sorunlara değinen oto galerici Cem Tarık Figen, 20 yıldır sektörün içerisinde yer aldığını ancak böyle bir durumla asla karşılaşmadığını ifade etti. Bayramın satışsız geçtiğini vurgulayan Figen, “Bir milyonluk araçların fiyatı 750 bin TL'ye kadar düştü ama yine de satış yapamıyoruz. Vatandaşlar araçlara yatırım yapmak yerine mevduatlarını bankalarda değerlendiriyor,” şeklinde konuştu.

araclars.jpg

DURGUNLUK VAR MÜŞTERİ YOK

Yeşiltepe Galericiler Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Göksel Levent, ikinci el otomobil sektörünün şimdiye kadar bu kadar büyük bir durgunluk yaşamadığını söyledi. Levent, 34 yıldır bu işin içinde olduğunu ve daha önce böyle bir durgunluk görülmediğini açıkladı.

aracp.jpg

İnsanların gezmek için geldiğini ancak satın almadıklarını vurgulayan Levent, “Bayramla birlikte bir hareketlilik bekledik ama olmadı. Yüzde 20-30'lara varan fiyat düşüşlerine rağmen müşteri bulamıyoruz. Vatandaşlar birikimlerini bankalarda değerlendiriyor” diyerek sektörün sıkıntılı bir dönemden geçtiğini anlattı.

Galericiler, yüksek faiz oranlarının otomobil satışlarını olumsuz etkilediğine dikkat çekiyor. Yüksek faizler nedeniyle vatandaşların araç alımı yerine paralarını bankalarda değerlendirmesi, ikinci el otomobil piyasasını büyük bir durgunluğa sürükledi. Sektör temsilcileri, fiyatlar düşmüş olmasına rağmen satışların durduğunu belirtiyor ve piyasanın canlanabilmesi için faiz oranlarının düşürülmesi gerektiğini vurguluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.