Son Dakika: Maymun Çiçeği şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı iddiası

Son Dakika: Maymun Çiçeği şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı iddiası

Maymun çiçeği şüphesi ile bir kişi karantiya alınmıştı, İl Sağlık Müdürlüğü'nden ilk açıklama geldi.

Sakarya'da bir kişi, maymun çiçeği virüsü şüphesiyle karantinaya alındı. Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü'nden ilk açıklama geldi. Virüsün Afrika dışına yayılması nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) küresel halk sağlığı acil durumu ilan etmişti.

dfgdfgdfghdfhfghj-1723394777.webp

Medyabar'dan Aleyna İlkis'in haberine göre; Olay, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine dün saat 10:00 sularında başvuran 34 yaşındaki Senegalli bir kadının cilt rahatsızlığı şikayetiyle hastaneye gelmesiyle başladığı iddia edildi. Acil doktoru, kadının vücudunda lekeler fark edince hemen özel bir odaya alarak karantinaya aldı.

İlk tespitlere göre, hastanın vücudunda cilt hastalıklarına bağlı rahatsızlık olduğu belirlendi. Ancak, henüz Maymun Çiçeği hastalığı tanısı konulmadı ve incelemeler devam ediyor.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ

İddiaların ardından İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Müdürlüğün yaptığı açıklamada Hasta, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları tarafından değerlendirilmiş olup, iddialarda belirtilerin M çiçeği (mpox) olarak bilinen hastalıkla uyumlu olmadığı açıklandı.

Hastanın Vücudunda oluşan lekeler sebebi ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurduğu ve kadının Senegal uyruklu bir kadın olduğu belirtildi. Tedbir amaçlı özel bir odaya alınan kadının uzun bir süredir Kelebek Hastalığı (Lupus) taşıdığı anlaşıldı.

KELEBEK HASTALIĞI NEDİR?

Kelebek hastalığı olarak da bilinen sistemik lupus eritematozus (SLE), vücudun bağışıklık sisteminin kendi dokularına ve organlarına yanlışlıkla saldırdığı bir otoimmün hastalık olduğu biliniyor. Bu durum, vücutta çeşitli organ ve sistemlerde iltihaplanmaya sebep olur. Hastalığın en belirgin özelliklerinden biri, yüzün yanaklarında ve burun sırtında kelebeği andıran bir kızarıklık olması.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.