Son dakika...Narin'in bacağının nasıl koptuğunu söyledi

Son dakika...Narin'in bacağının nasıl koptuğunu söyledi

Diyarbakır Baro Başkanı Narin'in bacağının nasıl koptuğunu söyledi.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, düzenlediği basın toplantısında, çuval içinde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin’in cinayetinin detaylarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Eren, davaya müşteki olarak katılmak üzere başvurduklarını duyurdu ve süreç boyunca resmi makamlar ile basına yönelik eleştirilerde bulundu.

Eren, medyada Narin’in ön otopsi raporunun çıktığına dair yer alan haberlere tepki gösterdi. Bu raporun gerçek bir otopsi raporu değil, sadece bir tutanak olduğunu ifade etti. Eren, "O rapor, ön otopsi raporu değildi, o bir tutanaktı. Herkes tarafından paylaşıldı" dedi.

269890.jpg

NARİN'İN BACAĞI NASIL KOPTU

Eren, Narin’in bacağının dışarıdan bir müdahale sonucu koparılmış olabileceğini belirtti. Eren Narin'in kopan bacağı ile ilgili "Narin'in bacağının dışarıda kaldığını söylüyor, o bacak kopmuştu doğrudur. Ama savcılık tutanağına göre dizden aşağıdaki kemiklerin üzerinde bir et parçası yok. Narin'in bacağı dışarıdan bir canlının müdahalesiyle kopmuş görünüyor." şeklinde konuştu.

Ayrıca, soruşturma sürecinde her evden örnek alınması gerektiğini, ancak bu konuda geç kalındığını söyledi. Amca Salim Güran’ın yeniden ifadeye çağrılması gerektiğini vurgulayan Eren, tutuklanmayan kişilerin ortak bir açıklama yaptığını ifade etti.

nahit-eren-3.webp

Eren, kayalıklarda bulunan kan örneğinin Narin’e ait olup olmadığına dair yapılan açıklamaların dayanağının belirsiz olduğunu dile getirdi ve şunları söyledi: "Kayalıklardaki kan Narin'in değil dendi. Hala dosyaya kan örneklerini beklediğimiz sonuçlar. Hangi bilimsel veriye göre bu açıklama yapıldı? Hala dosyaya kan örneklerini beklediğimiz sonuçlar. Hangi bilimsel veriye göre bu açıklama yapıldı?"

narin-guran-cinayetinde-senaryolar-katil-kim-supheler-onlarin-uzerinde-dxjx-cover.webp

KAMUOYU YANLIŞ YÖNLEDİRİLDİ

Eren, soruşturma sürecinde kolluk güçlerinin çocuğun tamamen katledildiği yönündeki izlenimi yaymak için köydeki muhtar ve tanıkların tavırlarını kullanarak kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini öne sürdü. Ayrıca, aile bireylerinin sürekli olarak kaçırılma algısı yaratıldığını, kimlerin nasıl ifade vermeleri gerektiğinin ise her gün anlatıldığını belirtti.

KEMİKLERİN ÜZERİNDE ET PARÇASI YOK

Nahit Eren, basın toplantısında Narin’in cesedinin bulunduğu çuvalın içinde kırmızı eşarbının da bulunduğunu açıkladı. Eren Narin'in kopmuş bacağı ile ilgili ise şunları söyledi:

Nahit Eren öte yandan "Narin'in kırmızı eşarbı çuvalın içindeydi" dedi, şöyle konuştu:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.