SON DAKİKA... Tüm dünyada kriz! Uçuşlar ve TV yayınları durdu ‘Hastane sistemleri çöktü’

SON DAKİKA... Tüm dünyada kriz! Uçuşlar ve TV yayınları durdu ‘Hastane sistemleri çöktü’

Microsoft'un sistemlerinde bugün yaşanan bir arıza, Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede çeşitli sektörleri etkiledi.

Microsoft'un sistemlerinde bugün yaşanan bir arıza, Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede çeşitli sektörleri etkiledi. Binlerce Windows cihazı, açılış sırasında Mavi Ekran (BSOD) hatasıyla karşı karşıya kaldı ve bu durum bankacılık, havayolları, medya ve perakende gibi alanlarda hizmet kesintilerine yol açtı. THY, Google, Skype, Gmail, Facebook, Minecraft gibi markalar sıkıntı yaşarken, internetin de çöktüğü belirtiliyor.

SIKINTI HIZLA YAYILDI VE SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Sorun, siber güvenlik firması CrowdStrike tarafından yapılan hatalı bir güncellemeden kaynaklandı. Güncelleme, etkilenen bilgisayarları ve sunucuları çevrimdışı hale getirerek mavi ekrana takılmalarına neden oldu. Bu durum, uçuş iptalleri, gecikmiş işlemler ve erişim kesintileri gibi yaygın sorunlara yol açtı.

THY VE DİĞER ŞİRKETLER ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞIYOR

Türk Hava Yolları (THY) de arızadan etkilenen şirketler arasında yer aldı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşandığını doğruladı. Üstün, sorunun giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini ve en kısa sürede normal seyahate geri dönüleceğini belirtti. Denizbank'ta aynı sorunu yaşadığını açıkladı.

whatsapp-gorsel-2024-07-19-saat-10-39-05-4c3d0f2a.jpg

whatsapp-gorsel-2024-07-19-saat-10-39-01-9d84705b.jpg

Benzer şekilde, bankalar ve diğer finansal kuruluşlar da çevrimiçi işlemlerinde gecikmeler ve kesintiler yaşadıklarını bildirdi. Birçok medya kuruluşu da canlı yayınlarını kesmek ve internet sitelerini kapatmak zorunda kaldı.

Sosyal medyada kullanıcılar, Microsoft'un güncellemesiyle ilgili şikayetlerini ve mavi ekranlarla karşılaştıklarına dair deneyimlerini paylaştı.

Sorunun ne zaman tam olarak çözüleceği henüz bilinmiyor. Microsoft, sorunu araştırdığını ve en kısa sürede bir çözüm sunacağını açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.