Son dakika... Türk-İş açlık sınırını açıkladı

Son dakika... Türk-İş açlık sınırını açıkladı

Türk-İş açlık sınırını açıkladı.

Türk-İş, temmuz ayında açlık sınırının 19 bin 234 liraya yükseldiğini açıkladı. Yoksulluk sınırı da 62 bin lirayı aştı. Gıda fiyatları ise geçen aya göre yüzde 1,35 artış kaydetti.

Nisan ayında, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmesi için gerekli gıda harcaması 'açlık sınırı' 19 bin 234 liraya çıktı. Bu rakam, asgari ücreti 2 bin 232 lira aşarak ekonomik yükün arttığını gösterdi.

aclik-siniri-1722180654.webp

Gıda harcamalarının yanı sıra giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve diğer temel ihtiyaçlar için yapılan toplam harcamaların karşılığı olan 'yoksulluk sınırı' ise 62 bin 653 liraya yükseldi. Ayrıca, bekar bir çalışanın yaşama maliyeti nisan ayında 24 bin 902 lira olarak belirlendi.

MUTFAK ENFLASYONU ALDI BAŞINI GİTTİ

Ankara'da dört kişilik bir ailenin gıda harcamaları, bir önceki aya göre yüzde 1,35 oranında artış gösterdi. Son 12 ayda bu oran yüzde 64,99 olarak hesaplanırken, mutfak enflasyonundaki yıllık değişim ise yüzde 81,16 oldu. Bu veriler, gıda fiyatlarındaki artışın hanehalkı bütçesi üzerindeki etkisini ortaya koyuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.