Sosyal destek ödemelerine yüzde 100 zam ‘Beklenen haber geldi’

Sosyal destek ödemelerine yüzde 100 zam ‘Beklenen haber geldi’

Birçok vatandaşın yararlandığı sosyal destek ödemelerine yüzde 100 zam geldi.

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik Sosyal Destek Kartı ödemeleri için yeni bir adım atıldı. Temmuz ayından itibaren, Sosyal Destek Kartı kapsamında yapılan ödemelere yüzde 100 zam geldi.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurguladı. Geçen yıl başlatılan Sosyal Destek Kartı programıyla 2023 yılında toplamda 12 Milyon TL'lik ödeme yapıldığını hatırlatan başkan Aşgın, Ocak ayında ödemeleri 800 TL'ye yükselttiklerini ve şimdi Temmuz ayı itibariyle bu miktarı 1.000 TL'ye çıkardıklarını açıkladı.

Sosyal Destek Kartı uygulamasının hem ihtiyaç sahiplerine destek olurken hem de yerel esnafa katkı sağladığını belirten Başkan Aşgın, bu programla ilgili olarak gelecek dönemde de yeni adımlar atacaklarını sözlerine ekledi.

aw238572-02.jpg

Geçen yıl 500 TL olan sosyal destek kartı ödemelerini Ocak ayında 800 TL'ye yükselttiklerini belirten Başkan Aşgın, Temmuz ayı itibariyle yeni bir artış daha yaparak ödemeleri 1.000 TL'ye çıkarttıklarını duyurdu.

6 AY İÇİNDE İKİNCİ ZAM

Başkan Aşgın 6 ay içerisinde yaptıkları iki artışla Sosyal Destek Kart ödemelerini yüzde 100 artırmış olduklarını söyledi. Böylece hem ihtiyaç sahiplerine hem de yerel esnafa destek verildiğini söyleyen Dr. Halil İbrahim Aşgın, Gıda Bankası yerine Sosyal Destek Kart uygulamasını hayata geçirdiklerini hatırlattı.

650x344-son-dakika-bakanlik-milyonlara-mujdeyi-verdi-destek-odemeleri-artirildi-1664346028664.webp

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, ihtiyaç sahibi vatandaşların istediği yerden alışveriş yapabilme imkanı sunduklarını ifade ederken Sosyal Destek Kartı uygulamasıyla hem ihtiyaç sahiplerine hem de yerel esnafa önemli katkılar sağladıklarını aktardı. Kentte yaşayan 4 bin 902 hane bu ödemelerden faydalanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.