Baklava, Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan lezzetlerden biridir. Vatandaşlar tarafından özellikle kutlama yemeklerinde ve önemli günlerde, tercih edilmektedir. Halk arasında yaygın olan bir inanışa göre, önemli günlerde misafire baklava ikram etmek, baklavanın zahmetli bir yapımı olduğundan dolayı misafire verilen önemi göstermektedir.
ZAHMETLİ AMA VAZGEÇİLMEZ
Birbirinden farklı şekillerde yapılabiliyor olması, baklavayı Türk kültüründe vazgeçilmez yapan bir diğer etken olarak ön plana çıkıyor. Kimileri fıstıklı seviyor, kimileri ise cevizli tercih ediyor. son dönemlerde popüler olan soğuk baklavayı da sevenlerin sayısı az değil. Ancak çeşidi ne olursa olsun baklavayı yapmanın zahmeti değişmiyor.
O MALZEME OLAY OLDU
Bir sosyal medya kullanıcısı baklavanın pratik bir şekilde milföy hamurundan yapılabileceğini iddia etti. Kullanıcının yayınladığı video kısa sürede viral hale gelerek bir çok kişiden beğeni topladı.
Videoda dört adet milföy hamuru kullanan içerik üreticisi, tabanını yağladığı bir borcamın üzerine milföy hamurunu yerleştiriyor ardından içerisine ceviz koyuyor ve cevizin üzerini de milföy hamurunun diğer parçasıyla kapatıyor. Sonra hamuru dilimleyerek, bu şekilde birkaç milföy hamuruyla baklavanın dakikalar içerisinde sunuma hazır hale gelebileceğini söylüyor