Sözleşmeli öğretmenlere kadro müjdesi mi verilecek?

Sözleşmeli öğretmenlere kadro müjdesi mi verilecek?

Seçim yaklaşırken, ücretli öğretmenlere kadro meselesi yine gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ücretli öğretmenler ve bir çok kamu işçisine kadro müjdesi vereceği iddia edildi.

14 Mayıs seçimlerine 32 gün kala iktidar partisi öğrenci, öğretmen, kamu çalışanı, ev hanımlarına peş peşe müjdeli haberle vermeye başladı Şimdi gözler sözleşmeli öğretmenlerde.

.Türkiye 14 Mayıs 2023 seçimlerine hazırlanırken, topluma yeni müjdeler ve müjde haberleri gelmeye devam ediyor. TGRT haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu hafta ücretli öğretmenler ve bir çok kamu işçisine kadro müjdesi vereceğini ileri sürdü.

Gelen bilgilere göre hükümet tarafından seçim öncesi ehliyet affı ile ücretli öğretmenlere, kamuda çalışan tüm personele ve taşeronda işçilere kadro çalışmasında sona gelindi ve Erdoğan''ın bu hafta kararları açıklaması bekleniyor.
 

TAYİN HAKKI AÇIKLAMASI

Eğitim Sen Başkanı Oğuz Özat, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu. Mevzuatta herhangi bir engelin bulunmadığını belirten Özat''ın paylaşımı şöyle:

"MEVZUATTA ENGEL GÖRÜNMÜYOR"

Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçmesi sonrası kadrolu hakları için özellikle eş,sağlık gibi özür grubu hakları için hukukçularımız ile görüştük. 
 

Mevzuatta engel görünmüyor 

Ancak bakanlık bir mevzuat veya atama klavuzu ile engellerse hukuki süreç başlatırız.

Süreci hızlandırmak için avukatlarımız örnek dilekçe hazırlayacak yarın size sunacağız ve siz bunu idareye verin.

Olası olumsuz Cevapla hemen üyelerimizin hukuki başvurusunu şimdiden yapacağız.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.