Süleyman Soylu'dan Tunceli'de terör açıklaması

Süleyman Soylu'dan Tunceli'de terör açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen ay etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte Tunceli'nin terörden temizlendiğini belirtti

Arif Aydın Kaplan / KAMU SON HABER 

Bayrampaşa''da sahur programına katılan Süleyman Soylu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Soylu Tunceli-Pülümür Yolunda 6 yıl önce terörün hakim olduğunu şimdi ise terörden temizlendiğini belirtti. 

Soylu, Tunceli''de 6 yıl önce gittiği güvenlik toplantısında gördüğü durumu sahur programında anlattı. Soylu şunları söyledi: "Bir gün Tunceli''ye gittik. Güvenlik toplantısına. 6 yıl oluyor. O zaman yollar kesiliyor. Tunceli-Pülümür yolu işlemiyor. Kesiyorlar tırı yakıyorlar. ''Yani biz buranın hakimiyiz'' demek istiyorlar. Alıyorlar insanları sorguluyorlar. Aynısı Çaldıran yolunda var. Aynısı Diyarbakır-Lice-Bingöl yolunda var. Biz de içimize dert ediyor. Kalktık gittik. Konuştuk. Bir terör toplantısı yaptık. Değerlendirmeleri yaptık. Kafamı kaldırdım. Bugünkü Genelkurmay Başkanımız Yaşar Güler Paşa o gün çok başarılı bir askerdir. Jandarma Genel Komutanı dedim ki ''Paşam dedim biz bu Tunceli-Pülümür yoluna gidelim'' dedim. Herkes bu adam kafayı mı yedi diye baktı. Dediler ki ''Efendim helikopter kalkmaz oraya'' ''Helikopterle gitmeyeceğiz, vatandaş gibi'' dedi. ''Biz oraya gidemeyiz, tedbir almadık'' dediler. Dedim ki eğer bu ülkenin İçişleri Bakanı, bu ülkenin bir yoluna gidemiyorsa bu gidemiyorsa bu ülkede İçişleri Bakanlığı yapmasın. Bu kadar açık."

"3 TERÖRİST VAR ONLARIDA TEMİZLEYECEĞİZ"

Süleyman Soylu, Tunceli''de artık huzurun olduğunu vurguladı ve devam etti: "Yolu baştan aşağıya bir gezdik. En ortasına geldik. Tekrar geri döndük. Orada Reşat Paşamızla komutanlarımızla oturduk ne yapabiliriz diye düşündük. Tunceli''den Pürümür''e kadar o vadinin bütün her tarafını 23 kuleyle donattık. 3,5 ayda kuleleri bitirdik. O gün bugündür Tunceli-Pülümür yolundan herkes özgür ve hür bir şekilde geçiyor. Geçen ay etkisiz hale getirdiklerimizle beraber Tunceli''de terörist kalmadı. Orayı da temizlemiş olduk. Bugün Tunceli''de turizm var, eğitim var, sağlık var, huzur var ve sadece PKK değil, DHKP-C, TKP/ML hepsini tasfiye ettik. Şimdi Munzur''un tepesiyle Erzincan arasında 3 terörist var. Onları yakalayacağız veya teslim olacaklar."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.