Suriyelilere 2 ay süre verildi! Bakan Yerlikaya resmen açıkladı

Suriyelilere 2 ay süre verildi! Bakan Yerlikaya resmen açıkladı

Bakan Yerlikaya resmen açıkladı. Suriyelilere 2 ay süre verildi. Yapmayanın hakları elinden alınacak.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AKP İnsan Hakları Eğitim Programı'nda Suriyeli göçmenlerle ilgili önemli veriler paylaştı. Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Türkiye'de kayıtlı 3 milyon 103 bin Suriyeli göçmenden 729 bininin beyan edilen adreslerde bulunamadığı belirlendi.

Bakan Yerlikaya, adreslerinde bulunamayan Suriyelilere yönelik alınan önlemleri de açıkladı. Bu kapsamda, belirtilen adreslere 90 gün içinde dönmeyen Suriyelilere 2 ay ek süre verilecek. Bu sürede adreslerine dönmeyen göçmenler, kamu hizmetlerinden yararlanamayacak.

1722856213532-indir-46-1.jpg

"SURİYE'NİN KUZEYİNDEN GÖÇ ALMIYORUZ"

Yerlikaya, düzensiz göçle mücadelede kararlı olduklarını ve bu konuda ciddi adımlar atacaklarını vurguladı. Göçü kaynağında çözme stratejisi sayesinde 4 milyon göçmenin durdurulduğunu belirten Yerlikaya, "Düzensiz göçü kaynağında çözmek istiyoruz. Suriye’nin kuzeyindeki 3 harekatın bir sebebi de bu. Artık oradan göç almıyoruz. Orada onlara güvenli bir bölge oluşturduk. O bölgede bize doğru gelme potansiyeli olan 4 milyonun üzerindeki insan durduruldu. Hayatlarını orada sürdürüyorlar. 2016’dan bugüne kadar da 678 bin kişi o bölgeye gönüllü, güvenli, onurlu dönüş yaptı. Düzensiz göçle ilgili sınırlardaki duvarlar ve yanındaki etkin güvenlik sistemleri sayesinde bu kabine dönemi itibarıyla 202 bin 705 kişinin sınırlarımızdan girişi engellendi. 4 Haziran 2023 ila 4 Haziran 2024 tarihleri arasında 163 bin 745 düzensiz göçmeni sınır dışı ettik” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.