Türk mutfağında birçok yemek de kullanılan ıspanağın yalancı antep fıstığı olarak tatlılarda kullanıldığı hatta kek olarak tüketildiği biliniyor.Kalsiyum, fosfor ve magnezyum gibi mineraller açısından zengin olan altın değerindeki bu sebze tam bir şifa deposu... İşte detaylar...
GÖZLER İÇİN HAVUÇ KADAR FAYDALI
Ispanak suyunun içeriğinde bulunan lutein ve zeaksantin adı verilen antioksidan türünün göz sağlığına olumlu etki ettiğini söyleyen uzmanlar,ilerleyen yaşlarda görme kaybı yaşamak istemeyenlerin mutlaka ıspanak tüketmesi gerektiğinin altını çiziyor.Ispanak suyunda bulunan A vitamini sayesinde göz merceği büyük oranda güçleniyor ve görme kaybı riski azalıyor.
DEMİR EKSİKLİĞİ VE KANSERİN BAŞ DÜŞMANI
Demir eksikliği, kansızlığın belli başlı sebeplerinden biri olarak biliniyor Uzmanlar sıklıkla demir eksikliği için yeşil yapraklı sebze tüketiminin faydalı olduğuna değinirken ıspanak tüketiminin de bu kapsamda önem arz ettiğini vurguluyor. Öte yandan kanserle savaşan hücrelerin en önemli destekçisi ıspanağın içerisinde de yer alan flavonoid..