Tarım Bakanı Vahit Kirişçi soğan fiyatı hakkında konuştu

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi soğan fiyatı hakkında konuştu

NTV yayınına katılan Vahit Kirişçi soğan fiyatlarının 1 hataya kadar düşeceğini söyledi. 

Erhan Karadağ / KAMU SON HABER

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi NTV canlı yayınına konuk oldu. Son günlerde yüksek fiyatıyla gündem olan soğanın raf pahalılığı hakkında konuşan Kirişçi 1 haftaya kadar ücretinin düşeceğini ifade etti. 

Bakan Kirişçi 6 şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok etkilenen illerden olan Hatay''da soğan hasadının yapılamadığını ve bu yüzden fiyat pahalılığı ile karşı karşıya kalındığını belirtti. Depremde bölge terk edildiği için hasadın gerçekleşmediğini kaydeden Kirişçi, Şanlıurfa''dan gelen işçiler tarafından yapılan hasatın bir haftaya raflara yansıyacağının altını çizdi. 

Vahit Kirişçi''nin NTV''ye yaptığı açıklamada şunları aktardı: "Soğanın kışlık üretimiyle erkenci hasad dönemi arasındaki geçişteyiz. Bakın Hatay''da turfanda soğan hasadı haberini sizde verdiniz. Endişe neydi, herkes deprem bölgesini terk etti, hasadı kim yapacak. Şanlıurfa tarafından gelen işçiler hasadı yaptı. O hasat edilen soğanlar tüketim noktalarına gelmeye başladı. Bir hafta sonra soğanın fiyatını niye düştüğünü konuşacağız"

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.