Bakan Kirişçi'nin soğan kehaneti tutmadı: Bir haftaya düşer demişti

Bakan Kirişçi'nin soğan kehaneti tutmadı: Bir haftaya düşer demişti

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi bir programda soğan fiyatının düşeceğini söylemişti. Kirişçinin açıklamasının üzerinden tam 1 hafta geçmesine rağmen soğan fiyatında düşüş görülmediği kaydedildi. 

Arif Aydın Kaplan / KAMU SON HABER 

Sebze ve meyvelerin raflardaki pahalılığı vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Son haftalarda soğan fiyatının çok fazla artması Türkiye''de gündem olmasına neden oldu. Seçim propagandalarına bile yansıyan soğan fiyatının sezonun çok üstünde bir fiyatla satışa sunulması, vatandaşın temel gıdayı bile satın almasını zorlaştırıyor. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda soğan fiyatları hakkında konuştu. Kirişçi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok etkilenen illerden Hatay''da yaşanan felaket nedeniyle hasadın zamanında yapılamamasından kaynaklı bir fiyat pahalılığı yaşandığını söylemişti. Vahit Kirişçi Hatay''da soğan hasadının Şanlıurfalı işçiler tarafından yapıldığını belirterek şunları söyledi: "Soğanın kışlık üretimiyle erkenci hasat dönemi arasındaki geçişteyiz. Bakın Hatay''da turfanda soğan hasadı haberini sizde verdiniz. Endişe neydi, "Herkes deprem bölgesini terk etti, hasadı kim yapacak?" Şanlıurfa tarafından gelen işçiler hasadı yaptı. O hasat edilen soğanlar tüketim noktalarına gelmeye başladı. Bir hafta sonra soğanın fiyatının niye düştüğünü konuşacağız"

Bakan Vahit Kirişçi''nin bu açıklamayı yaptığı 11 Nisan''da soğanın kilogram fiyatı bir makette 24.95 TL olarak görüldü. Soğan fiyatlarının düşeceğini söyleyen Kirişçi''nin açıklaması üzerinden tam bir hafta geçti. 18 Nisan''da soğanın raflardaki fiyatı ise yine değişmedi. Market ve pazarda farklılık gösteren soğanın fiyatı farklı bir markette yine 24,95 olarak görüldü. Bazı marketlerde ise kilogram ücreti 30 TL''ye kadar çıkıyor. Bakanın açıklaması üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen soğan fiyatında görülmeyen değişiklik dışında, bayram öncesi birçok sebze ve meyve fiyatlarında pahalılık devam ediyor.  

Soğan fiyatında düşüş yaşanmazken domatesin kilogram fiyatı da vatandaşın bütçesini zorluyor. Domatesin kilogram fiyatı Antalya''da 60 TL''yi gördü. Dometes fiyatının artması salçalarıda etkiledi. Gelen zamlarla birlikte salçanın fiyatı 95 TL''den 112 TL''ye çıktı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.