Tatil için rezervasyon yapanlar dikkat! Oteller için kritik uyarı geldi

Tatil için rezervasyon yapanlar dikkat! Oteller için kritik uyarı geldi

Uzmanlardan oteller için önemli uyarı geldi. Tatil için rezervasyon yapanlar dikkat!

Otel ve konaklama işletmeleri, son dönemde teknolojik yeniliklerle birlikte rezervasyon başta olmak üzere tüm işlemlerini internet üzerinden yapmaya başlamıştı. Ancak bu teknolojik ilerleme, büyük bir güvenlik açığına da yol açtı ve otellere siber güvenlik konusunda kritik uyarılar yapıldı.

Siber güvenlik uzmanı Barış Bayram, otel ve konaklama işletmelerinin siber güvenliklerini sağlamak için firewall kullanımının büyük önem taşıdığının altını çizdi. Bayram, otellerin yoğun bir şekilde teknoloji kullandıklarını ve bu durumun siber saldırılara karşı açık bir hedef oluşturduğunu ifade etti. Özellikle wi-fi gibi müşteri odaklı teknolojilerin siber saldırganların daha çok ilgisini çektiğini ekledi.

photo-13391-qh1x2pwlc8vsikm.jpg

Uzman Barış Bayram, “Güvenlik duvarı kullanımı, ağ güvenliğinin sağlanmasında kritik bir öneme sahiptir. Fazlanet Bilgi Teknolojileri olarak, Timus tarafından üretilen Berqnet Firewall kurulumu yaparak müşterilerimizin verilerini ve BT altyapılarını koruma altına alıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Bayram ayrıca, otel ve konaklama işletmelerinin müşteri verilerini korumalarının yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlattı. 5651 sayılı Loglama Kanunu'na uygun olarak bağlantı kayıtlarının güvenli bir şekilde saklanması ve gerektiğinde adli mercilere sunulabilmesi için firewall, hotspot ve yasa uygun loglama kullanımının önemine değinen Bayram, 2023 yılında özellikle büyük otel zincirlerinin dünya genelinde birçok siber saldırıya maruz kaldığı bilgisini paylaştı.

aw244356-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.