Tatilciler gitti kirli yüz ortaya çıktı

Tatilciler gitti kirli yüz ortaya çıktı

Muğla'nın gözde turizm ilçelerinden Bodrum, bayram tatili sonrası çöplerle boğuşuyor.

Muğla'nın gözde turizm ilçelerinden Bodrum, bayram tatili sonrası çöplerle boğuşuyor. 9 günlük bayram tatilini Bodrum'da geçiren yerli turistler geride 7 bin 800 ton çöp bıraktı.

Arefe günü Bodrum'a 250 bin araç girişi olurken, ilçenin nüfusu 1 milyonu aştı. Bayram boyunca Bodrum'da doyasıya eğlenen turistler, dönüşte geride adeta bir çöp denizi bıraktı. Özellikle Gümbet Plajı'nda, sahil şeridinin belli bir bölümünde plastik şişeler, içki şişeleri ve torbalar dolusu çöpler dikkat çekti.

Bodrum Belediyesi, bayram tatili boyunca ilçede temizlik çalışmaları için 340 personel ve 169 araç tahsis etti. Ekipler, bayram öncesinde günde ortalama 150 ton bahçe atığı toplarken, bu sayı bayram tatili süresince yüzde 33 artarak günde 200 tona çıktı. Kurban Bayramı'nın birinci ve dördüncü günleri arasında toplam 800 ton bahçe atığı toplandı.

Evsel atık miktarında da önemli bir artış yaşandı. Bayram öncesi günde ortalama 690 ton evsel atık toplayan ekipler, bu sayı bayram tatili süresince yüzde 40 artarak günde 975 tona çıktı. Bayramın birinci ve dördüncü günleri arasında toplam 3 bin 900 ton evsel atık toplandı. 9 günlük bayram tatili süresince ise yaklaşık 7 bin 800 ton çöp toplandığı öğrenildi.

aw232467-04.jpg

aw232467-07.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.